Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας η Μπαρσελόνα!

Στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι προκρίθηκε η Μπαρσελόνα αποκλείοντας την Σεβίλλη!
Οι "Μπλαουγκράνα" με τρομερή ανατροπή έγιναν οι πρώτοι φιναλίστ του τελικού για την σεζόν 2020/2021. Στο δεύτερο ημιτελικό με την ομάδα της Ανδαλουσίας στο Καμπ Νου, οι Καταλανοί πέτυχαν τεράστια νίκη με 3-0 στην παράταση (είχαν ηττηθεί 2-0 στο πρώτο ματς) και πήραν το «εισιτήριο» για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου στο Στάδιο Καρτούχα της Σεβίλλης.
Η Μπάρτσα προηγήθηκε νωρίς με τον Ντεμπελέ (15'), πίεσε πολύ για το δεύτερο γκολ και το ματς οδηγήθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Οι Ανδαλουσιανοί, μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση, αλλά ο Οκάμπος δεν κατάφερε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν από το σημείο του πέναλτι στο 73ο λεπτό και το ματς παρέμεινε «θρίλερ» έως το φινάλε. Τη λύση για τη Μπάρτσα έδωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος έκανε το 2-0 με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκριεζμάν κι έστειλε τον αγώνα στην παράταση.
Στο επιπλέον μισάωρο η Μπαρσελόνα έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Μπρέιθγουεϊτ στο 95' και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή. Η Μπαρτσα προκρίθηκε στον 42ο τελικό στην Ιστορία της.
Στο άλλο ζευγάρι Λεβάντε και Αθλέτικ Μπιλμπάο αναμετρώνται σήμερα Πέμπτη (04/03) στη Βαλένθια, με το 1-1 του πρώτου ματς να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν φτάσει ποτέ στην Ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου και δικαίως αντιμετωπίζουν το ματς ως μία μοναδική πρόκληση και ευκαιρία ταυτόχρονα.
Οι Βάσκοι, πάλι, αν καταφέρουν να περάσουν, θα καταγράψουν ένα μάλλον... ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού θα παίξουν δύο τελικούς Κυπέλλου μέσα σε δύο εβδομάδες (στις 03/04 είναι προγραμματισμένος ο τελικός της περσινής διοργάνωσης, όπου τα «Λιοντάρια» θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ)!