Σαν σήμερα το 1971: Το απίστευτο επίτευγμα του Αντώνη Αντωνιάδη με τον Παναθηναϊκό!

Σαν σήμερα, 9 Μαρτίου, το 1971, ο Αντώνης Αντωνιάδης πετυχαίνει ένα απίστευτο επίτευγμα!
Ο θρύλος του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την Έβερτον, που έγινε στο Λίβερπουλ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών πέτυχε την ιστορική επίδοση με τα πέντε 9άρια!
Συγκεκριμένα, στις 9 του μήνα, στις 9 το βράδυ ακριβώς, 9 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, το Νο 9 πέτυχε κάτι μοναδικό!
Πριν από ακριβώς 45 χρόνια, στις 9 Μαρτίου 1971 συνέβη κάτι το ανεπανάληπτο στο «Γκούντισον Παρκ» της Έβερτον, στο παιχνίδι των Βρετανών με τον Παναθηναϊκό για τον πρώτο προημιτελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, τη χρονιά που το «Τριφύλλι» έφτασε μέχρι τον τελικό του Γουέμπλεϊ με τον Άγιαξ.
Ο Αντώνης Αντωνιάδης άνοιξε το σκορ στο 81ο λεπτό, 9' δηλαδή πριν από το τέλος, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 90', σε ένα γκολ βέβαια που ακόμη και οι Αγγλικές εφημερίδες την επόμενη ημέρα παραδέχτηκαν πως δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς υπήρχε φάουλ στον Τάκη Οικονομόπουλο. Το γκολ αυτό ευτυχώς δεν στοίχισε στους «Πράσινους» που με το 0-0 της ρεβάνς της Λεωφόρου στις 24 Μαρτίου, πήραν την επική πρόκριση για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!
Αυτό που έμεινε στην Ιστορία, όμως, από εκείνη την αναμέτρηση είναι η απίστευτη σύμπτωση με τα πέντε 9άρια στο γκολ του «ψηλού» του Παναθηναϊκού. Ο Αντωνιάδης σκόραρε 9 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, σημειώνοντας το 9ο προσωπικό του τέρμα στη διοργάνωση, το ρολόι έδειχνε 9, το ημερολόγιο 9 Μαρτίου, κι όλα αυτά με το 9 στην πλάτη!
Ένα από τα αξιοσημείωτα εκείνης της εποχής, που δεν θυμίζει σε τίποτα το τώρα, είναι ότι στο πλευρό της «Πράσινης» επιτυχίας βρέθηκε ο τότε αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού (σ.σ. ο οποίος αργότερα έγινε πρόεδρος), Νίκος Γουλανδρής. Ο κ. Γουλανδρής είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις στο Λονδίνο και γιόρτασε μαζί με την «πράσινη» αποστολή καλύπτοντας, μάλιστα, τα έξοδα του εορτασμού που είχαν στήσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σε κέντρο διασκέδασης στην πρωτεύουσα της Αγγλίας!