Ξανά πρόεδρος της Μπαρσελόνα ο Λαπόρτα!

Ο Ζοάν Λαπόρτα είναι και πάλι πρόεδρος της Μπαρσελόνα!
Ο, κατά πολλούς, κορυφαίος πρόεδρος στην Ιστορία του συλλόγου επιστρέφει στην προεδρία του συλλόγου, μετά από την απόφαση του λαού της ομάδας.
Με καταμετρημένο το 50% των ψήφων κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στον Καταλανικό σύλλογο, ο Λαπόρτα συγκεντρώνει το 57,25% των ψήφων, αντί 31,3% του Βίκτορ Φοντ και 10,24% του Τόνι Φρέισα.
Η εκλογική νίκη του 59χρονου δικηγόρου είναι μη αναστρέψιμη, κάτι που σημαίνει ότι ο Λαπόρτα επιστρέφει στην ηγεσία της Μπαρσελόνα μετά την καταστροφική και συνάμα προβληματική προεδρία του Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου. Ο Τζοάν Λαπόρτα, με θητεία στον προεδρικό θώκο από το 2003 ως το 2010, θριάμβευσε στις αρχαιρεσίες αναλαμβάνοντας τα ηνία σε μια κρίσιμη και εξαιρετικά δύσκολη καμπή για το κλαμπ, που έχει να κλείσει αρκετές πληγές τις οποίες άφησε η προηγούμενη διοίκηση.
Η οικονομική εξυγίανση, η ανανέωση του Λιονέλ Μέσι (ήταν μεταξύ των μελών της Μπαρσελόνα που έσπευσαν για να ψηφίσουν), η ανακαίνιση του Καμπ Νου και η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, αποτελούν προτεραιότητες για τον Λαπόρτα, ο οποίος ήδη έχει συμφωνήσει με τον γιο του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ, Ζόρντι Κρόιφ, ο οποίος επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα για να αναλάβει διοικητικό πόστο.
Θυμίζουμε ότι επί των ημερών του δημιούργησε την τεράστια ομάδα με προπονητή τον Πεπ Γκουαρδιόλα που σάρωσε τα πάντα σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, ενώ συνολικά ως πρόεδρος κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.