Ισπανία-Ελλάδα 1-1: Πολύ τυχερή για να παραδοθεί η Εθνική

Αν έχεις και τύχη διάβαινε, την οποία είχε η Ελλάδα μέσα στην Ισπανία, σκόραρε από την άσπρη βούλα στην μοναδική της τελική και πήρε βαθμό παρότι η κατοχή ξεπέρασε και το 80% υπέρ των Ιβήρων.
Η Ισπανία είχε το πάνω χέρι, πήρε το προβάδισμα με τον Μοράτα, αλλά η Ελλάδα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης από την άσπρη βούλα, σε ανύπαρκτο πέναλτι με τον Μπακασέτα και έφυγε αλώβητη από την Γρανάδα, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.
Χρειάζεται πάθος, αλλά και τύχη για να τα βγάλεις πέρα με την Ισπανία. Όλα τα είχε η «Γαλανόλευκη», σκόραρε στην μοναδική της τελική προσπάθεια, γλίτωσε σε αρκετές είναι η αλήθεια περιπτώσεις και πήρε έναν βαθμό που στην πορεία μπορεί να αποδειχθεί ο πιο πολύτιμος απ' όλους. 18 χρόνια μετά τη νίκη με 1-0 με το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου, η Εθνική μας φεύγει και πάλι αήττητη από την Ισπανία.
Το αποτέλεσμα είναι σπουδαίο για την Εθνική, που θα πρέπει στη συνέχεια του ομίλου να δείξει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον έξτρα βαθμό. Η Εθνική μας πήγε σε ένα αργό τέμπο, το οποίο την βόλεψε και της έδωσε την δυνατότητα να απειληθεί ελάχιστα. Η ίδια βέβαια, δεν ξεμύτισε. Και δεν ήθελε, αλλά κυρίως δεν μπορούσε. Το 0-0 έμοιαζε λογικό και πιθανό. Έτσι όπως έχτισε τη λογική προσέγγισης του ματς ο Φαν΄τ Σιπ και οι διεθνείς.
Ο Κόκε απείλησε στο 14', ο Όλμο σημάδεψε το δοκάρι στο 32' και ένα λεπτό μετά ο Μοράτα άνοιξε το σκορ από φοβερή μπαλιά του Κόκε στην πλάτη των Παπαδόπουλου-Μπακάκη. Η Ελληνική ομάδα δεν απείλησε ποτέ και ο Ολλανδός προχώρησε σε αλλαγές στο δεύτερο μέρος. Χωρίς ποδοσφαιρική λογική και με έναν δημιουργικό μέσο λιγότερο. Ο Τζόλης στη θέση του Λημνιού, ο Σιώπης σε αυτή του Μάνταλου.
Ο Μοράτα είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στις αρχές της επανάληψης. Και από το πουθενά η «Γαλανόλευκη» βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 57' με τον Μπακασέτα. Από εκείνο το σημείο και μετά, κεφαλιά του Μοράτα (70') στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου. Σουτ του Πέδρι στο αμέσως επόμενο λεπτό, χωρίς τύχη. Ο Οργιαθάμπαλ δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα γεμάτα μετά από πάσα του Γκαγιά από τα αριστερά στο 75'. Εκνευρισμένοι οι Ίβηρες, πήραν ψυχολογία οι διεθνείς μας και κράτησαν εύκολα το υπέρ τους σκορ.
Έναν υπερπολύτιμο βαθμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας. ΠΗΓΗ: Sportime