Χριστοβασίλης: «Το να σου λένε μπράβο Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ για το ποδόσφαιρο που παίζεις αποτελεί την μεγαλύτερη δικαίωση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, μίλησε στο gazzetta.gr για την σπουδαία πρόκριση των Ηπειρωτών, για το αν υπήρξε δικαίωση με τα όσα προηγήθηκαν πριν τον πρώτο αγώνα, αλλά και για το αν σκέφτεται τον τελικό.
Μεθυσμένη πολιτεία τα Γιάννενα για την σπουδαία νίκη και πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες απέκλεισαν με δύο νίκες τον Παναθηναϊκό και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης μίλησε στο gazzetta.gr για την πρόκριση και το αν ήταν μια δικαίωση για όλους στην πόλη μετά τα όσα είχαν προηγηθεί με την αλλαγή έδρας, ενώ δεν έκρυψε πως ονειρεύεται έναν τελικό.

«Είναι μια σπουδαία νίκη, μιια ιστορική πρόκριση. Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους. Αποτελεί μια δικαίωση για όλη την ομάδα. Οι παίκτες αυτοί με τον προπονητή έχουν φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο που χαίρεσαι να το βλέπεις. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς, αλλά η απειρία κάποιες φορές μας κόστισε», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Το ζευγάρι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό πέρασε από πολλά κύματα με αλλαγή έδρας και τους Ηπειρώτες να φτάνουν μέχρι το Διαιτητικό της ΕΠΟ. Πολλοί θα έλεγαν πως η πρόκριση αυτή αποτελεί μια προσωπική δικαίωση για τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Ο ίδιος όμως δεν το βλέπει έτσι. «Δεν είναι καμία προσωπική δικαίωση. Δικαίωση είναι γι αυτα τα παιδιά και τον προπονητή που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο ανεξαρτήτου αντιπάλου. Και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό που έχει πετύχει το τιμ αυτό το παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοι και κυρίως αυτοί που ανήκουν σε άλλη κατηγορία από τον ΠΑΣ. Το να σου λένε μπράβο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για το ποδόσφαιρο που παίζεις νομίζω αποτελεί την μεγαλύτερη δικαίωση για τα παιδιά αυτά».

Πολλοί θεωρούν ότι υπήρχε αδικία απέναντι στον ΠΑΣ κυρίως από το γεγονός πως αναγκάστηκε να μην αγωνιστεί στην έδρα του. «Αδικία είναι περισσότερο η νοοτροπία που υπάρχει κατά ομάδων που δεν έχουν δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων. Δεν υπήρχε καμία νομιμότητα σε αυτό που έγινε με την αλλαγή της έδρας, το παραδέχτηκαν ακόμα και στο Διαιτητικό της ΕΠΟ. Περισσότερο είναι άσχημη η νοοτροπία ότι μπορούν να γίνουν σε ομάδες θεωρητικά αδύναμες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα. Γιατί δεν νομίζω ότι αν στην θέση μας βρισκόταν κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες θα υπήρχε η ίδια αντιμετώπιση. Αυτό μας πείσμωσε, μας δυνάμωσε και όλοι είδατε το πάθος των παιδιών με το γνωστό αποτέλεσμα».

Παράλληλα, μετά από καιρό υπήρξε ένα ενωτικό κλίμα όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και σε όλη την πόλη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα κλίμα συσπείρωσης. «Πράγματι όταν η ομάδα δείχνει ότι είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας ότι δεν κοροϊδεύουμε και προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο τότε όλοι είμαστε μια γροθιά και αφήνουμε στην άκρη τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε».

Για το αν υπάρχει στην άκρη του μυαλού του η ομάδα να φτάσει μέχρι το τέλος και σε ένα τελικό ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν θα μπορούσε να κρύψει τα λόγια του. «Είναι ένα όνειρο για όλους μας. Ο ΠΑΣ δεν έχει φτάσει ποτέ σε έναν τελικό. Μακάρι γιατί τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται κάθε τριάντα χρόνια».

Τέλος, για το αν υπήρξε κάποιο δώρο στους ποδοσφαιριστές για την σπουδαία τους επιτυχία ο πρόεδρος των Ηπειρωτών αποκάλυψε: «Είχαμε υποσχεθεί στα παιδιά πριμ πριν από το πρώτο ματς και με την πρόκριση το κέρδισαν δικαίως».