Ο Γιακουμάκης αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο τον Ιανουάριο! (pic)

Κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο το μήνα Ιανουάριο αναδείχθηκε ο Γιώργος Γιακουμάκης, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS)!
Ο Έλληνας άσος της Φένλο έφτασε τα 21 γκολ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα μετά από 20 αγωνιστικές, εκ των οποίων τα 11 τα σημείωσε τον περασμένο μήνα. Ετσι, έφτασε μία... ανάσα από το θρυλικό ρεκόρ του Μάρκο Φαν Μπάστεν ο οποίος είχε πετύχει 12 σε έναν μήνα (τον Σεπτέμβριο του 1985).
Ο Γιακουμάκης τον περασμένο μήνα σκόραρε 11 φορές. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων πέτυχε και ο Αλγερινός επιθετικός της Αλ Σαντ, Μπαγκντάντ Μπουνετζάχ. Ωστόσο, ο Ελληνας επιθετικός της Φένλο, είναι πρώτος στην κατάταξη, αφού το πρωτάθλημα της Eredivisie είναι πιο ψηλά στην κατάταξη της IFFHS, από τη Star League του Κατάρ.
Το όνομα του Γιώργου Γιακουμάκη βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκι που βρίσκεται στην 5η θέση με 7 γκολ, ενώ ακόμα πιο χαμηλά είναι οι Λουκάκου με 5 γκολ, αλλά και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάαλαντ με 4 γκολ ο καθένας.