Παλμέιρας-Σάντος στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες

Βραζιλιάνικη υπόθεση είναι το φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς δύο ομάδες από την "χώρα του καφέ" προκρίθηκαν στον τελικό που θα γίνει στο Μαρακανά του Ρίο, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.
Η Παλμέιρας αναμενόταν να έχει εύκολο έργο κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ, αλλά πέρασε με την… ψυχή στο στόμα! Αντίθετα, η Σάντος που φιλοξένησε την Μπόκα Τζούνιορς (0-0 ο πρώτος αγώνας στο Μπουένος Άιρες), με σκορ 3-0 προκρίθηκε στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής!
Αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού που θα αναμετρηθούν δύο ομάδες από το Παουλίστα!
Η Σάντος μετέτρεψε σε εύκολη υπόθεση τη ρεβάνς κόντρα στην Μπόκα. Ο Πιτούκα στο 16' έδωσε το προβάδισμα στους Βραζιλιάνους. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (49') ο Σοτέλδο ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Μπράγκα στο 51'.
Το 3-0 παρότι απέμενε σχεδόν ένα ημίχρονο, ήταν βουνό για την Μπόκα. Η οποία έμεινε και με παίκτη λιγότερο στο 56' όταν ο Φάμπρα πάτησε αντίπαλο και αποβλήθηκε!
Τα λεπτά που απέμεναν ήταν διαδικαστικά. Το τελευταίο σφύριγμα έφερε έξαλλα πανηγύρια για την ομάδα της Σάντος, η οποία θέλει να επαναλάβει το επίτευγμα του 2011, όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην Πενιαρόλ από την Ουρουγουάη. Ήδη μετρά τρία τρόπαια και ψάχνει το τέταρτο.
Από την άλλη, η Παλμέιρας έχει ένα Κόπα Λιμπερταδόρες, που είχε κατακτήσει το 1999. Τελευταία φορά που υπήρξε Βραζιλιάνικος "εμφύλιος" στον τελικό της διοργάνωσης, ήταν το 2006, όταν η Ιντερνασιονάλ αντιμετώπισε την Σάο Πάολο, με την πρώτη να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο!