Στην Daily Record ο Γιαννίκογλου

Συνέντευξη στην εφημερίδα Daily Record παραχώρησε ο Μάκης Γιαννίκογλου.
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε στην Σκωτσέζικη εφημερίδα για τον πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος ανήκει στην Σέλτικ και μάλιστα τον στήριξε με τις δηλώσεις του.
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις ικανότητες του Μπάρκα:
«Έχει καταπληκτικά ταλέντα και κάνει καταπληκτικές αποκρούσεις ενώ επίσης έχει πολύ καλά αντανακλαστικά. Ο Βασίλης είχε φανταστικά παιχνίδια και στο Τσάμπιονς Λιγκ επίσης. Ήμουν εκεί στο Μόναχο όταν έπαιξε τόσο καλά εναντίον της Μπάγερν, ενώ στο τέλος του αγώνα δέχθηκε συγχαρητήρια από τον Νόιερ. Κάποιοι άνθρωποι που τον κρίνουν, τον αδικούν. Έχω παρακολουθήσει τα παιχνίδια της Σέλτικ και στο μόνο γκολ που θα έλεγα ότι ο Βασίλης ήταν υπεύθυνος για την ήττα ήταν εναντίον της Μίλαν στο Σαν Σίρο. Στον συγκεκριμένο αγώνα, μάλιστα, χάθηκαν πολλά γκολ αλλά όλοι στο τέλος μίλαγαν για αυτόν. Παρακολούθησα και το παιχνίδι απέναντι στην Ρέιντζερς. Η Σέλτικ έπαιξε φανταστικά αλλά μετά η κόκκινη κάρτα κόστισε στην ομάδα. Εκεί έχασαν ένα γκολ από μια γωνία και οι άνθρωποι έκριναν ξανά τον Βασίλη μετά από μια εκτροπή. Γιατί να κρίνεις τον τερματοφύλακά σου για ένα τέτοιο γκολ; Ο Βασίλης είναι επίσης δυνατός στον αέρα, μπλοκάροντας την μπάλα από κόρνερ και σέντρες χωρίς να την διώχνει. Αν οι άνθρωποι του δώσουν το χρόνο θα δουν πράγματα. Πιστέψτε με, δούλευα μαζί του, τον ξέρω, ξέρω τις ικανότητές του».

Για την πτυχή του χαρακτήρα και τη νοοτροπία του Μπάρκα για να χειριστεί την κριτική που δέχεται:
«Ο Βασίλης έχει μια μεγάλη προσωπικότητα στο γήπεδο και έξω από το αυτό, ώστε για να παίξει με ένα μεγάλο κλαμπ. Εξάλλου όταν κάποιος παίζει για ένα μεγάλο κλαμπ ως Νο. 1 πρέπει να το έχει αυτό και αυτός το έχει. Στην ΑΕΚ έπρεπε να βοηθήσουν τους παίκτες όταν υπήρχε μια κακή περίοδος. Υπήρξε μια κακή περίοδος και έχασε τρία, τέσσερα γκολ σε μερικούς από τους αγώνες του ομίλου. Αλλά δεν ήταν δικό του λάθος. Τώρα το ίδιο συμβαίνει και στη Σέλτικ. Παρακολουθώ πολλά παιχνίδια και η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Χάνουν γκολ που δεν είναι φυσιολογικά για τη Σέλτικ. Όταν ένα κλαμπ βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, ακούω ανθρώπους να μιλούν για τον Βασίλη, τον Σκοτ ​​Μπράουν ή άλλους. Αλλά δεν το κάνουν για να βελτιωθεί. Η ομάδα πρέπει να είναι ασφαλής για δύο ή τρεις μήνες και δώστε στον Βασίλη το χρόνο να χτίσει και να μεγαλώσει και να βελτιωθεί επιτυχώς με την ομάδα μαζί. Δεν είχε ποτέ τον χρόνο. Ξεκίνησαν τη σεζόν σε κρίση όταν έχασαν από την Φερεντσβάρος και αποκλείστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το είδος κατάστασης δεν τον βοηθά, αλλά ο Βασίλης έχει έντονο μυαλό. Δεν θα επηρεαστεί από την κριτική. Δεν μπορείς να τον ρίξεις. Υπήρχαν δύσκολες στιγμές στην ΑΕΚ. Κερδίσαμε τον τίτλο και την επόμενη σεζόν παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν παίξαμε καλά και χάσαμε το πρωτάθλημα. Αγωνιζόμασταν για τη δεύτερη και τρίτη θέση και οι φίλαθλοι ήταν λυπημένοι και θυμωμένοι γι ‘αυτό. Όμως ο Βασίλης δεν απογοητεύτηκε από εκείνους που ήταν θυμωμένοι ή επικριτικοί».

Κλείνοντας, ανέφερε:
«Η κατάσταση είναι πολύ απλή. Στην Ελλάδα, ο Βασίλης ήταν τερματοφύλακας που δεν είχε όρια.  Μπορεί να παίξει εύκολα στο υψηλότερο επίπεδο, για παράδειγμα στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η ομάδα πρέπει να τον βοηθήσει εάν παίρνει μια ολόκληρη σεζόν με την Σέλτικ για να καταλάβει το πρωτάθλημα και να καταλάβει το ποδόσφαιρο γιατί είναι διαφορετικό και δύσκολο να πάει από την Ελλάδα στη Σκωτία. Του αρέσει η Σκωτία. Μου είπε από την πρώτη μέρα ότι την λατρεύει, παρόλο που με τον Covid ζεις μόνος στο σπίτι σου αλλά χρειάζεται χρόνος για να μάθεις τον τρόπο του παιχνιδιού. Μόλις του δοθεί αυτός ο χρόνος θα δείξει σε όλους την ποιότητά του – στην ομάδα του, στους φανς και όλους. Ο Βασίλης έχει όλη την ποιότητα και αν πάρει τον χρόνο που κάθε παίκτης πρέπει να πάρει, θα προσαρμοστεί πλήρως σε ένα νέο κλαμπ, τα πράγματα θα είναι εύκολα για αυτόν και τον σύλλογο. Και θα πάρει το δρόμο του στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Η Σέλτικ είναι ένα μεγάλο κλαμπ, αλλά ξέρεις πώς είναι το ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες. Είναι σημάδι ενός παίκτη, να περάσεις καλά και να τον πουλήσεις για περισσότερα εκατομμύρια στο μέλλον και η Σέλτικ θα τον πουλήσει για πολλά χρήματα σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια».