Σενεγάλη: Το «τελευταίο αντίο» στον Ντιόπ

Η Σενεγάλη αποχαιρέτισε τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 42 του μόλις χρόνια, νικημένος από μία σπάνια ασθένεια με την οποία πάλεψε πολύ τα τελευταία χρόνια.
Την Παρασκευή (04/12) ο πρόεδρος της Αφρικανικής χώρας Μάκι Σαλ, συγγενείς και φίλοι, πρώην και νυν διεθνείς παίκτες, αλλά και εκατοντάδες φίλαθλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος πέθανε την περασμένη Κυριακή (29/11).
Ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ (2010/2011) υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς «ήρωες» της Σενεγάλης κι ο παίκτης που σημείωσε το νικητήριο γκολ εναντίον της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του 1998, Γαλλίας, στο εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης του 2002 στη Σεούλ. Ήταν το «παρθενικό» ματς και το πρώτο γκολ της Σενεγάλης σε τελική φάση Μουντιάλ.

«Η απώλειά σου είναι τεράστια για το έθνος μας. Κι όσο σύντομη κι αν ήταν η ζωή σου, ήταν πολύ χρήσιμη και σημαντική για την πατρίδα μας. Θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες απέναντί σου», δήλωσε ο πρόεδρος Μάκι Σαλ στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Blaise Diagne de Diass», περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το Ντακάρ, αμέσως μετά την άφιξη της σορού του Ντιόπ από τη Λανς, προκειμένου να ταφεί στη γενέτειρά του, το Ρουφισκέ.
Ο πρόεδρος της Σενεγάλης ανακοίνωσε ότι το μουσείο, στο υπό κατασκευή στάδιο της Σενεγάλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας του 2026, θα πάρει το όνομα του Ντιόπ για να τιμηθεί η προσφορά του στη χώρα. naftemporiki.gr