Ο Άρης μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, 1-0 τον ΠΑΟΚ!

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης"!
Η 8η φετινή νίκη της ομάδας του Άκη Μάντζιου, την έφερε στην 2η θέση της βαθμολογίας, δύο πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν πολύ νωρίς όταν το φάουλ του Μπρούνο Γκάμα στο 2ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη!
Με την πάροδο του χρόνου οι «Ασπρόμαυροι» ισορρόπησαν, πήραν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν καθόλου απειλητικοί προς την άμυνα των «Κιτρίνων». Ένα τακουνάκι του Αντρίγια Ζίφκοβιτς βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζάκαρι Μπουσέ ενώ μια κεφαλιά του Χρήστου Τζόλη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γάλλου.
Η... φλυαρία των φιλοξενούμενων τιμωρήθηκε από τους παίκτες του Άκη Μάντζιου. Σε μία εξαιρετική αντεπίθεση, στο 38', ο Μπερτόγλιο ανατράπηκε από τον Πασχαλάκη με τον Μπας Νάιχαους να δείχνει την άσπρη βούλα, απόφαση που επιβεβαίωσαν και οι Video Assistant Referees.
Ο Μπρούνο Γκάμα ευστόχησε για τέταρτη φορά στη φετινή σεζόν από το σημείο του πέναλτι (5ο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ) και με το 1-0 μπήκαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο μέρος είχε πολλή ένταση και δυνατές μονομαχίες, αλλά ελάχιστες φάσεις. Στο 73' ο Νάιχους υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σούντγκρεν στον Τζόλη, με τον Ολλανδό διαιτητή, μετά από υπόδειξη του VAR, να βλέπει κι ο ίδιος τη φάση και να ανακαλεί εν τέλει την απόφασή του, ως όφειλε καθώς δεν υπήρχε παράβαση.
Οι κινήσεις των δυο προπονητών δεν άλλαξαν ιδιαίτερα την εικόνα του αγώνα. Το σουτ του Ζίφκοβιτς στο 85' δε βρήκε στόχο όπως και εκείνο του Σαντέ Σίλβα στο 88'. Τίποτα δεν άλλαξε στα οκτώ λεπτά των καθυστερήσεων με τον Άρη να κρατάει το 1-0 μέχρι τέλους και να προσπερνά τον ΠΑΟΚ στον βαθμολογικό πίνακα.