Κύπελλο Ελλάδος μόνο με ομάδες της Σούπερ Λιγκ ή μόνο με Σούπερ Λιγκ και Σούπερ Λιγκ 2

Δύο είναι τα σχέδια που εξετάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για την φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Το πρώτο σχέδιο περιλαμβάνει την διεξαγωγή μόνο με ομάδες της Σούπερ Λιγκ και το δεύτερο μόνο με ομάδες της Σούπερ Λιγκ και της Σούπερ Λιγκ 2. Βέβαια προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το 2ο σχέδιο είναι να ξεκινήσει το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας μας.
Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού αγώνα ορίζεται η 22/05/2021 και θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lock down έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης, το πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2 και το δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση, με βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων.

Αποφασίστηκε η ισομερής κατανομή του αναπτυξιακού προγράμματος solidarity της UEFA αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις ΠΑΕ της Super League 1, οι οποίες θα εισπράξουν από 333.110,46 ευρώ η καθεμία".