Μέρφι για Ουγιέ: "Έβγαλε το μετάλλιο από πάνω του και μου το χάρισε"

Ο θάνατος του Ζεράρ Ουγιέ σόκαρε την ποδοσφαιρική οικογένεια και δη τους αμέτρητους φίλους που άφησε πίσω του στην Λίβερπουλ, με τον Ντάνι Μέρφι να μην έχει ξεχάσει ποτέ την ιπποτική κίνηση του Γάλλου μετά από νικηφόρο τελικό των "Κόκκινων".
Η καρδιά του δεν άντεξε. Τρεις μόλις εβδομάδες αφότου είχε υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς στο Παρίσι, ο Ζεράρ Ουγιέ έφυγε απο τη ζωή την Δευτέρα (14/12) σε ηλικία 73 ετών, με τον ποδοσφαιρικό κόσμο να τον αποχαιρετάει ενωμένος με λόγια αγάπης.
Η αγάπη αυτή υπάρχει μάλιστα σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό όσον αφορά στην ομάδα με την οποία συνέδεσε το όνομά του, με την Λίβερπουλ, με πρώην παίκτες του στους "Κόκκινους" να έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την προπονητική του αξία αλλά και την συμπεριφορά του εκτός γηπέδου.
Μάικλ Όουεν, Τζέιμι Ρέντναπ και Τζέιμι Κάραγκερ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να μιλήσουν για τον σπουδαίο Γάλλο τεχνικό ενώ ειδική μνεία θα πρέπει να κάνει κάποιος στην ιστορία που εξιστόρησε ο Ντάνι Μέρφι για να τον αποχαιρετήσει.
Μία ιστορία που αποτύπωσε και την κλάση του ανθρώπου Ουγιέ πέρα από την δεδομένη που είχε ως προπονητής, με τον παλαίμαχο μέσο και νυν τηλεσχολιαστή να αναφέρεται σε ένα μετάλλιο που του χάρισε ο Ουγιέ πριν από 19 χρόνια μετά από το νικηφόρο τελικό Λιγκ Καπ της Λίβερπουλ επί της Μπέρμιγχαμ στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ.
 
"Το Λιγκ Καπ του 2001 ήταν το πρώτο τρόπαιο που κατακτήσαμε με τον Ουγιέ στον πάγκο. Είχα παίξει σε κάθε γύρο του Λιγκ Καπ ενώ στον εντός έδρας ημιτελικό πέτυχα δύο γκολ, όμως τραυματίστηκα και δεν μπορούσα να παίξω στον τελικό. Τότε όμως υπήρχαν μετάλλια μόνο για τους παίκτες που είχαν συμμετοχή στον τελικό. Κερδίσαμε στα πέναλτι, ευτυχώς, και έπειτα πανηγυρίζεις χωρίς να έχεις ανάμειξη από τη στιγμή που δεν έπαιξες.
Δεν είχα πάρει μετάλλιο και σκεφτόμουν πως δεν ήταν το τέλος του κόσμου και πως είχα χρόνια μπροστά μου να διεκδικήσω άλλο μετάλλιο. Τότε ήρθε ο Ζεράρ και μου είπε "δεν έχεις μετάλλιο, έτσι δεν είναι; Του απάντησα αρνητικά και τότε έβγαλε το δικό του και μου το χάρισε.
Εκείνη τη στιγμή. Θα μπορούσε να το κάνει 1 ή 2 ημέρες αργότερα, όμως το γεγονός πως επέλεξε εκείνη τη στιγμή, έδειξε την κλάση του. Δεν μπορούσα να το πιστέψω.
Τον ευχαρίστησα, μπορεί να μη σήμαινε κάτι για εκείνον το μετάλλιο, όμως με την κίνησή του ήθελε να με ανταμείψει για τη συνεισφορά μου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μέρφι μιλώντας στο "Talksport", ενώ κληθείς να περιγράψει τον άλλοτε προπονητή του με λίγα λόγια, είπε:
"Μεγάλο χαμόγελο, ζεστός, χαρισματικός, μεγάλες αγκαλιές. Έτσι θα τον θυμάμαι".
ΠΗΓΗ: sport24.gr