Ο Κούγιας έβγαλε στη... σέντρα Λεουτσάκο και Σούπερ Λιγκ 2

Στη... σέντρα βγάζει τον Λεουτσάκο και την Σούπερ Λιγκ 2 ο Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στο μέλλον της κατηγορίας-έκτρωμα που δημιούργησε ο Βασιλειάδης!
Με ονόματα και διευθύνσεις. Με αποδείξεις. Όπως συνηθίζει να μιλάει ο Αλέξης Κούγιας. Χωρίς να μασάει τα λόγια του. Γνωρίζει άλλωστε όσο ελάχιστοι το προσκήνιο και το παρασκήνιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Και όσα λέει προκαλούν συνήθως «κρότο». Όπως αυτά που είπε για την Σούπερ Λιγκ 2 και τους ανθρώπους που την διοικούν.
Ο Αλέης Κούγιας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων Zarpa Radio έδειξε το πρόβλημα που βρίσκεται εντός των τειχών για την Σούπερ Λιγκ 2. Την  κατηγορία που δημιούργησε ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για τους δικούς του λόγους. Μια κατηγορία που στηρίζεται σε ανθρώπους που δεν έχει το ειδικό βάρος για να την αντέξουν σύμφωνα με όσα είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ.
Γνωρίζει άλλωστε καλά εδώ και χρόνια τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ 2. Γνωρίζει καλά και όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με την Σούπερ Λιγκ 2 να παραμένει κλειστή. Μια Σούπερ Λιγκ 2 που όπως εύστοχα τόνισε ο Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξή του διαθέτει ουσιαστικά ελάχιστες ομάδες με… αρχή και τέλος. Με εξαίρεση δύο-τρείς ομάδες, μεταξύ αυτών τα Χανιά, οι υπόλοιπες είναι... αγνώστου ταυτότητας. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Ας δούμε όμως τι είπε αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:
 
Για την καθυστέρηση στην έναρξη των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ: «Ποιά... Σούπερ Λιγκ 2 τώρα; Αυτό είναι ένα δημιούργημα έκτρωμα του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, του Βασιλειάδη. Ποιές ομάδες; Μακάρι να ήταν ομάδες που έχουν ιδιοκτήτη πραγματικό, που έχουν μια υποδομή. Προσωπικά πιστεύω ότι πριν απ’ το Γενάρη και με προϋποθέσεις δεν πρόκειται να αρχίσει το πρωτάθλημα! Όταν βλέπετε ότι δεν έχει ιδιοκτήτη η Δόξα Δράμας, δεν έχει ιδιοκτήτη η Παναχαϊκή. Αυτόν τον Μπάρλο τον ξέρω... Μετέφερε τα χώματα, η επιχείρηση του από την ανακατασκευή του γηπέδου που έκανα τότε στην Πάτρα. Δεν ξέρω εάν το παιδί μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του την Παναχαϊκή, μια τόσο μεγάλη ομάδα. Από την άλλη πλευρά, ποιές είναι οι υπόλοιπες ομάδες;
Ο Απόλλων Λάρισας; Αν εξαιρέσεις τον Λεβαδειακό που υποτίθεται ότι ο Κομπότης έχει φύγει αλλά είναι πάντοτε εκεί, τα Χανιά, ποιόν άλλον βλέπετε εσείς ως ομάδα με οργάνωση και πραγματικό ιδιοκτήτη; Στην Ξάνθη δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί, δε γνωρίζω τι έγινε, δεν ξέρω ποιοί είναι. Βλέπω ότι κουμάντο κάνει ένας Τσετινές που τον ξέρω σαν μάνατζερ και δε βλέπω τίποτε άλλο, δεν ξέρω κάτι άλλο. Ένας Μπιλ Πάπας που δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και κάνουν κουμάντο δύο από την Θεσσαλονίκη που έχουν το 1% των μετοχών!
Ο Εργοτέλης; Ποιός... Εργοτέλης τώρα! Αυτό είναι το προηγούμενο έκτρωμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Με τον Τζώρτζογλου τότε, με τα φρουτάκια και την κουμπαριά του Γκαγκάτση! Εύχομαι πραγματικά στα Χανιά να ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ. Η Κρήτη είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να έχει δύο ομάδες. Τα Χανιά έχουν όλη την υποδομή». 
 
Για το προεδρείο της Σούπερ Λιγκ 2, τον Λεουτσάκο και το κατά πόσο μπορεί να βρει λύση: «Τι έγγραφο έχει αποσταλεί, ξέρετε τι έχει αποσταλεί; Ο κ. Σύψας είναι σοβαρός άνθρωπος. Έχετε δει ποιός διοικεί τη Σούπερ Λιγκ 2; Τον συμπαθώ πάρα πολύ εγώ τον Λεουτσάκο, παίζαμε μπάλα κιόλας μαζί με τον Αναστόπουλο και τους υπόλοιπους δύο φορές την εβδομάδα στα γηπεδάκια που είχε. 
Είναι πολύ ωραίο να τον έχεις φίλο σου τον Λεουτσάκο, να τον κάνεις παρέα. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει διοικήσει ποτέ, έστω ερασιτεχνικό σωματείο και που ήταν υπάλληλος του ιδιοκτήτη του Μαυρίκου στον Αχαρναϊκό, να είναι η προμετωπίδα της Σούπερ Λιγκ 2; 
Και να είναι αντιπρόεδρος ο άλλος υπάλληλος στον Αχαρναϊκό του Μαυρίκου; Ο Μαυρίκος ήταν αυτός που απήγαγαν, αν θυμάσαι, ο επιχειρηματίας που είχε τον Αχαρναϊκό. Και ο τρίτος να είναι ένας Γιαννόπουλος, που όταν είχαμε τον Ηρακλή εμείς με τον μακαρίτη τον Θεοδωρίδη, ήταν ένα παιδί που είχαμε για να μπορεί στην Αθήνα να τρέχει τα χαρτιά...
Να είναι αυτό το προεδρείο στην Σούπερ Λιγκ 2; Και να μπορεί να πιστεύετε ότι έστω ένας απ’ αυτούς να προκαλέσει συζήτηση σε μια επιτροπή; Ή να συζητήσει με τους κυβερνώντες; Είναι δυνατόν; Ναι, η προσωπική μου κρίση είναι ότι δε λαμβάνεται υπόψη καθόλου σοβαρά ο κ. Λεουτσάκος».
ΠΗΓΗ: to10.gr