Νικοπολίδης: «Η ομάδα του 2004 να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ»

O παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Αντώνης Νικοπολίδης, μίλησε στην εκπομπή Cover story του Over FM 104.9 με τον Αλέξανδρο Σόμογλου, για την «λευκή» ισοπαλία της Εθνικής κόντρα στην Σλοβενία, τη δουλειά που θα πρέπει να γίνεται στις υποδομές, αλλά και τη διασύνδεση της ομάδας του 2004 με την προεδρία της ΕΠΟ.

Για τον αγώνα με τους Σλοβένους και την αποτυχία να τερματίσουμε στην πρώτη θέση στο Nations League.
«Όχι, υπήρχαν κάποια θετικά στοιχεία στην αναμέτρηση με την Σλοβενία. Η Εθνική στα τελευταία δύο παιχνίδια έπαιξε καλά, όπως και στο δεύτερο ημίχρονο με την Σλοβενία. Είχε ευκαιρίες, αλλά της έλειπε το τελικό αποτέλεσμα. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μία αποτυχία που δεν βγήκαμε πρώτοι. Νομίζω, επειδή βάλαμε τον πήχη πολύ ψηλά, δεν φτάσαμε στην άνοδο και αυτό σημαίνει πώς δεν πετύχαμε. Υπάρχει στα αποδυτήρια μια καλή αύρα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δώσουν όλοι το κάτι παραπάνω».

Η εξέλιξη των νέων ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στην Ευρώπη είναι το κλειδί.
«Η εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό. Έχεις να κάνεις με πολλούς παίκτες και με παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό. Τα τελευταία 15 χρόνια γίνεται μία καλή δουλειά και βγαίνουν κάποια νέα ταλέντα. Ένα ζήτημα είναι ότι πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έχουν παραστάσεις από το ευρωπαϊκό στερέωμα. Πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν και να δούμε ότι εμείς το 2000 αγωνιζόμασταν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Πιστεύω ότι υπάρχει μία καλή φουρνιά. Απλά, δεν έχουμε αυτή την εξέλιξη που θέλουμε και τις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν στους νέους. Η λέξη κλειδί είναι οι υποδομές».

Σε ό,τι αφορά την «χρυσή» ομάδα του 2004 που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και αν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τα ηνία στην Ομοσπονδία.
«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με μεγάλο backround και μεγάλη τεχνογνωσία και θέληση να διεκδικήσουν την προεδρία της ΕΠΟ. Εδώ δεν έχει γίνει καμία τέτοια προσπάθεια, να διεκδικήσει κάποιο από τα παιδιά του 2004 την προεδρία της ομοσπονδίας ή μια ομάδα παικτών. Νομίζω πώς δεν πρέπει να το απορρίψουμε αυτό, πρέπει κάποια στιγμή να το κάνουμε, να το διεκδικήσουμε.
Γιατί αυτή η ομάδα έχει λόγο. Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, να συμφωνήσουμε όλοι για το τί θέλουμε και πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ομάδα. Δεν μπορούμε όλοι να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά υπάρχει ένα τιμ, μια ομάδα από αυτά τα παιδιά που θα μπορούν να υλοποιήσουν ό,τι έχει συμφωνηθεί».