Γιάκος: «Ήταν ένα όνειρο να παίξω στον ΠΑΣ, ο Κούγιας ποδοσφαιρικός μου πατέρας»

Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Ευριπίδης Γιάκος, ο οποίος μίλησε για την καριέρα του στον ΠΑΣ Γιάννινα, την ΑΕΛ, τα Χανιά, αλλά και τον Αλέξη Κούγια.
Ο 29χρονος Γιαννιώτης μεσοεπιθετικός μιλώντας στο Zarpa Radio 89.6, δήλωσε:

Για την κατάσταση που επικρατεί: «Για μένα είναι σίγουρα μια πρωτόγνωρη εμπειρία γιατί τα προηγούμενα χρόνια ήμουν στην παραπάνω κατηγορία. Από τον περασμένο Μάρτιο έχουμε να αγωνιστούμε, από εκεί ξεκίνησαν όλα όταν η ομάδα μας ήταν σε ένα πολύ καλό σημείο και πρωταγωνιστούσε, ήταν έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο και κάπως άδοξα σταμάτησε το πρωτάθλημα. Η ομάδα όμως δεν το έβαλε κάτω, ξεκίνησε πάλι την προετοιμασία, παίρνοντας καλούς παίκτες ενώ κράτησε ποιοτικούς παίκτες από το περσινό ρόστερ και είναι έτοιμη και φέτος να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο. Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί λύση γι’ αυτό που γίνεται. Δε φτάνει ότι δεν θα παίξουμε, δεν κάνουμε ούτε προπονήσεις τώρα! Σίγουρα όλο αυτό μας επηρεάζει και οικονομικά, διότι πολλές οικογένειες ζουν από το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα γιατί σε όλο τον κόσμο η Β' κατηγορία έχει ξεκινήσει και μόνο στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί αυτό. Όλο αυτό μας πάει πολύ πίσω και φοβάμαι μη φτάσουμε σε σημείο, που δεν θέλω να το σκέφτομαι… Τα συμβόλαια στην κατηγορία δεν είναι μεν τόσο μεγάλα, αλλά θα υπάρξει θέμα επιβίωσης ή μπορεί να υπάρχει ήδη. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση». 
 
Για το σημείο που βρίσκονται αγωνιστικά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας των Χανίων και αν υπάρχει η ανησυχία για τραυματισμούς όταν ξεκινήσει η σεζόν: «Βλέπουμε ότι και στη Σούπερ Λιγκ οι ποδοσφαιριστές βγάζουν τραυματισμούς παρότι διεξήχθησαν αγώνες πρόσφατα σε πλέι οφ και πλέι άουτ για το προηγούμενο πρωτάθλημα. Δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν οργανισμό να επανέρχεται σε δράση μετά από 9-10 μήνες σε επίσημα παιχνίδια. Πραγματικά εύχομαι να μην υπάρξουν τραυματισμοί, αλλά θα είναι μία δύσκολη κατάσταση. Ούτε τα φιλικά, ούτε οι προπονήσεις είναι σαν τα επίσημα παιχνίδια και ειδικότερα αυτή την περίοδο που δε μας επιτρέπεται ούτε η προπόνηση. Γυμναζόμαστε μόνοι στο σπίτι ή μπορούμε να βγούμε στο δρόμο να τρέχουμε, αλλά αυτή δεν είναι λύση και ειδικότερα για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές… Η Β' Εθνική έχει μάλιστα ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει στην παραπάνω κατηγορία, πολλές ομάδες βλέπουμε φέτος ότι έχουν οργανωθεί και δεν είναι όπως στα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα περνάμε μία δύσκολη εποχή όλοι και ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει όλες τις ομάδες, αλλά εάν τηρηθούν τα πρωτόκολλα και γίνονται τα τεστ πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουμε». 
 
Για το ότι οι παίκτες των Χανίων έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα σε τεστ: «Ναι, έχουμε κάνει αρκετά τεστ. Η αλήθεια είναι ότι στην Κρήτη δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, προσέχουμε κι εμείς κι έτσι πρέπει γιατί εάν βγάλει ένας πρόβλημα μετά θα μπορούσαν να γεμίσουν τα αποδυτήρια και να χαθούν παίκτες που θα είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα μας. Στην Ελλάδα με τρία κρούσματα αναβάλλεται το παιχνίδι, αλλά στο εξωτερικό δεν είναι έτσι. Δεν υπάρχουν κάθε εβδομάδα αναβολές και πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει και αυτό». 
 
Για το διαχωρισμό που παρατηρείται σε πολλά επίπεδα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων επαγγελματικών κατηγοριών: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Για παράδειγμα, η δική μας ομάδα… Πραγματικά δεν της λείπει τίποτα από ομάδες Α' Εθνικής. Σίγουρα πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες στην κατηγορία, έχει αλλάξει αυτό φέτος. Πιστεύω ότι δεν είναι ωραίο αυτό να γίνεται γιατί υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει στη μεγάλη κατηγορία, όπως εγώ, αλλά και άλλοι παίκτες στη δική μας ομάδα ή άλλοι παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες στην Β' Εθνική. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν πάει να πει επειδή είναι Α' Εθνική θα πρέπει να το βλέπουν αλλιώς. Υπάρχουν νεαροί παίκτες, που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες να ανέβουν στην Α' Εθνική. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσουμε κι εμείς. Δε νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο κατηγοριών». 
 
Για την κατάσταση που βρίσκεται ο ίδιος αλλά και τι να περιμένει ο κόσμος της ομάδας για την πορεία που θα μπορούσαν να έχουν φέτος τα Χανιά στο πρωτάθλημα: «Αν και δε μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, φέτος νιώθω πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Σίγουρα πέρσι μου είχε στοιχίσει η λάθος επιλογή να πάω στην ΑΕΛ. Δε βρήκα τα πράγματα στη Λάρισα όπως έπρεπε. Δεν είχα την αντιμετώπιση που έπρεπε, ακούστηκαν πάρα πολλά για το όνομά μου. Το έχω αφήσει όμως πίσω μου και έχω δουλέψει πολύ από πέρσι. Όταν ήρθα στα Χανιά είχα έξι μήνες να αγωνιστώ. Σίγουρα μέσα από τα παιχνίδια της περσινής χρονιάς έδειξα ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Φέτος ακολουθούσα όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας όπου πήγα καλά, πήγαμε καλά, πήγαμε καλά στα φιλικά, έβαλα κάποια γκολ. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, προσέχω τον εαυτό μου, το σώμα μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση πλέον και, όπως είπα, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας, τον προπονητή και τη διοίκηση έχουμε κάνει μία καλή ομάδα και πιστεύω ότι αν μας αφήσουν να ξεκινήσουμε θα μιλάμε γι' άλλα πράγματα για τα Χανιά το καλοκαίρι ή όποτε τελειώσει το πρωτάθλημα».
 
Για το αν ο κόσμος πρέπει να έχει τέτοια εντύπωση, πως η ομάδα μπορεί και έχει τις δυνατότητες να κυνηγήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις: «Σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός. Θέλαμε πολύ να ξεκινήσουμε αυτή την Κυριακή, διψάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, έχουμε 10 μήνες. Θέλουμε να πετύχουμε αυτό που στερηθήκαμε πέρσι, υπάρχει πολύ ποιοτικό ρόστερ, υπάρχει ένας προπονητής που ξέρει την ομάδα και την κατηγορία, η διοίκηση προσπαθεί να είναι δίπλα μας. Πιστεύω ότι δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι τα Χανιά. Πραγματικά και λόγω της εμπειρίας που έχω και απ’ όσα έχω δει παικτικά, πολλά παιδιά αξίζουν να παίξουν στην παραπάνω κατηγορία. Με πολλή δουλειά, πίστη και τύχη γιατί χρειάζεται και τύχη, να μην υπάρχουν τραυματισμοί, να έρθουν τα αποτελέσματα που πρέπει, πιστεύω πως, αυτό που είπα, η ομάδα θα είναι μέσα στο στόχο». 
 
Για τη μέχρι τώρα πορεία του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ήταν ένα όνειρο για μένα να παίξω στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Σίγουρα θα ήθελα να έχω φτάσει σε μεγαλύτερο επίπεδο, αλλά κάποιες συγκυρίες και κάποια λάθη ίσως δικά μου, δεν με άφησαν να πάω σε κάποια πιο μεγάλη ομάδα. Σίγουρα δεν περίμενα πως αυτή τη στιγμή θα ήμουν στην Β' Εθνική γιατί πέρσι το καλοκαίρι είχα υπογράψει με την ομάδα της Λάρισας για τρία χρόνια, αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελα να είχα σε αυτή την ομάδα. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θες. Όπως είπα και πριν, κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να μου κάνουν κακό με κάποια λόγια, δεν κρατάω κακία σε κανένα. Θέλω να επιστρέψω, να πετύχω, να επιστρέψω στη μεγάλη κατηγορία. Ελπίζω να επιστρέψω με τα Χανιά γιατί οι άνθρωποι της ομάδας μου έδωσαν την ευκαιρία να ξαναμπώ σε κάποια ομάδα γιατί ήταν δύσκολο μετά από έξι μήνες απραξίας να σε εμπιστευτεί κάποιος. Σίγουρα υπάρχουν συμμετοχές, αλλά δεν παίζουν αυτές πλέον… Ελπίζω να βρεθώ πάλι με τα Χανιά στην Α' Εθνική και να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα γιατί η ομάδα το αξίζει». 
 
Για τη σχέση του με τη Λάρισα: «Ο κ. Κούγιας με έχει βοηθήσει, είναι ο ποδοσφαιρικός πατέρας για μένα. Ήταν εκείνος που με πήρε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν ο πρώτος που με επέλεξε και αυτός που με επέλεξε επίσης για την ΑΕΛ και τον ευχαριστώ δημοσίως γι’ αυτό. Δεν έχω κάποιο θέμα με τον κ. Κούγια και όλα όσα είπα δεν αφορούν τον κ. Κούγια. Απλά έχω κάποιο παράπονο γιατί έκανε κάποιες δηλώσεις την προηγούμενη εβδομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων ότι έχω εγκαταλείψει τον εαυτό μου και θέλω να του απαντήσω πως επειδή είναι ο πρώτος άνθρωπος που με είδε και με πήρε στην ομάδα του πως θα επιστρέψω και σε καμία περίπτωση δεν έχω εγκαταλείψει τον εαυτό μου. Απλά κάποιες συγκυρίες με έφεραν να είμαι στην Β' Εθνική. Μόνο αυτό και τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο. Έχω μεγάλη αγάπη στον κ. Κούγια, το ξέρει και ο ίδιος, οπότε δεν πήγαιναν γι’ αυτόν οι δηλώσεις, να το ξεκαθαρίσω αυτό. Μάλιστα ο κ. Κούγιας εκτιμά ομάδες όπως τα Χανιά, που είναι καθαρές και σέβονται τον ποδοσφαιριστή και δεν εμπλέκονται στο παρασκήνιο».