Δεν κοιμήθηκε το Μπουένος Άιρες, θρήνος στους δρόμους, χιλιάδες φίλαθλοι στη μεταφορά της σορού του Μαραντόνα

Στους δρόμους του Μπουένος Άιρες βγήκαν οι κάτοικοι της πόλης, κατά τη μεταφορά της σορού του Ντιέγκο Μαραντόνα.
Κανένας δεν μπορεί να το χωνέψει… Πόσο μάλλον το Μπουένος Άιρες. Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Αργεντινής βγήκαν στους δρόμους της πόλης και «συνόδεψαν» τον Ντιέγκο μέχρι το Casa Rosada όπου μεταφέρθηκε η σορός του «Θεού».
Παππούδες, παιδιά και εγγόνια, θέλησαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δικό τους «Θεό», στον «Θεό» του ποδοσφαίρου, στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα έδωσαν φυσικά το «παρών» μαζί με τους υπόλοιπους κοινούς «θνητούς» που εμφανίστηκαν.
Αρκετοί «θρύλοι» της Αργεντινής όπως ο Σέρχιο Γκοικοετσέα και ο Χαβιέρ Μασεράνο πήγαν επίσης να αποχαιρετήσουν τον Ντιέγκο, πριν ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα.
Θρήνος, θλίψη… Ακόμη δεν το χωράει ο νους κανενός. Οι κάτοικοι του Μπουένος Άιρες δεν θέλουν να το πιστεύουν, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης. Όπως μεταφέρουν τα μεγάλα ΜΜΕ της Αργεντινής οι περισσότεροι κάτοικοι της πρωτεύουσας της χώρας βγήκαν στους δρόμους της πόλης τη βράδυ και συγκεντρώθηκαν στην ιστορική, Plaza de Mayo για τον δικό τους «Θεό», για τον «Θεό» ολόκληρης της ποδοσφαιρικής κοινότητας.
Κόσμος μαζεύτηκε και στο Casa Rosada, το κτίριο του Προέδρου της χώρας στο ξωκλήσι, όπου αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα μέσα στις επόμενες ώρες.
Οι υπεύθυνοι της Casa Rosada έχουν κρεμάσει το σύμβολο του πένθους για τον «Ντιεγκίτο».
ΠΗΓΗ: ΔΟΛ