Ήττα της Εθνικής από την Αυστρία

Το αήττητο της Εθνικής ομάδας, που κρατούσε για περίπου ένα χρόνο, χάθηκε απόψε στο Κλάγκενφουρτ, καθώς η Αυστρία την υποχρέωσε σε ήττα με 2-1 και σήμανε «αλάρμ» ενόψει των εντός έδρας αγώνων για το Nations League, με Μολδαβία (11/10) και Κόσοβο (14/10).
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του (όπως και οι Αυστριακοί), δεν κατάφερε να παίξει απόψε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, ενώ η πίεση των γηπεδούχων το δυσκόλεψε, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο.
Σταδιακά πάντως η κυκλοφορία βελτιώθηκε, αλλά χωρίς καθαρό επιθετικό και πατήματα στην περιοχή των Αυστριακών, η Εθνική ουδόλως απείλησε την εστία του Πέρβαν στο πρώτο ημίχρονο.
Ούτε η Αυστρία, πάντως, έκανε κάτι ουσιαστικό, αφού οι μοναδικές ευκαιρίες ήταν μια κεφαλιά του Μπάουμγκαρντλινγκερ στο 12' που έφυγε άουτ κι ένα σουτ του Χιντερέγκερ, με τον Διούδη να μπλοκάρει.
Στο 63' ο Φούντας απέφυγε το αντίπαλο μαρκάρισμα κι έβγαλε μπαλιά 40 μέτρων στον Φορτούνη, που κατέβασε υποδειγματικά με το δεξί και πλάσαρε με το αριστερό, για να πετύχει το 8ο γκολ του σε 46 εμφανίσεις με την Εθνική.
Από εκείνο το σημείο και ύστερα, όμως, η Ελληνική ομάδα «συνελήφθη εν υπνώσει», πληρώνοντας (και) την απειρία του νεαρού Μηχαηλίδη που ήταν «μέσα» και στα δύο γκολ των Αυστριακών.
Αρχικά ο νεαρός αμυντικός έχασε στο 77ο λεπτό εντελώς τη φάση και τον Γκρίμπιτς, σε γύρισμα του Μπαουμγκάρντνερ και στη συνέχεια δεχόμενος την προσποίηση του Μπαουμγκάρντνερ στο 80', σε φάσεις που ο δεξιός αμυντικός (Λαμπρόπουλος) απουσίαζε. naftemporiki.gr