Εκτός Εθνικής ο Σιόβας

Εκτός της Εθνικής μας ομάδας έθεσε τον Δημήτρη Σιόβα ο Τζον Φαν'τ Σιπ.
Έτσι, μετά τον Κώστα Μανωλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, εκτός τίθεται για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ο στόπερ της Ουέσκα.
Αυτό έκανε γνωστό ο ίδιος ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός με δηλώσεις του, τονίζοντας ότι έβλαψε την ομάδα, αναφερόμενος στην τοποθέτηση που έκανε μετά τη νίκη της Ελλάδας επί του Κοσόβου.

«Πρώτα απ' όλα, θεωρώ πως οι παίκτες δεν πρέπει να μιλούν για τις αποφάσεις των προπονητών. Ο Σιόβας έκανε ένα μεγάλο λάθος με τις δηλώσεις του καθώς έβλαψε τη διαδικασία της ομάδας. Μίλησε σαν να είναι προπονητής. Αν θέλει να γίνει προπονητής ας σταματήσει το ποδόσφαιρο και ας γίνει προπονητής. Του μίλησα και του το ξεκαθάρισα μετά το παιχνίδι πως μετά το σχόλιο του αυτό είναι εκτός ομάδας. Δεν σεβάστηκε τη διαδικασία της ομάδας, έβαλε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Είμαι δημοκρατικός άνθρωπος και δεν είμαι άνθρωπος που δεν ακούει. Είμαι ανοιχτός στο να ακούσω τους παίκτες αν θέλουν να μιλήσουν σε μένα ή στους συνεργάτες μου. Αν θέλουν να μιλήσουν σε εμάς οι παίκτες, πρέπει να έρθουν σε εμάς. Όχι να πάνε στον Τύπο μετά το ματς και να κάνουν τέτοιες δηλώσεις. Έβλαψε τη διαδικασία της ομάδας, δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες ή όχι αλλά δεν επιτρέπω τέτοια σχόλια. Δεν σεβάστηκε την ομάδα, έκανε λάθος με αυτό είναι ένας καλός λόγος για να μην τον καλέσουμε ξανά», επεσήμανε ο Φαν'τ Σιπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σιόβας είχε δηλώσει: «Κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, έμεινε ένας κορμός με αυτόν τον προπονητή. Χρειαζόμαστε κι άλλους έμπειρους, όπως εγώ βοηθάω τους μικρούς έτσι και άλλοι έμπειροι, να γυρίσουν και άλλοι να βοηθήσουν στο μέλλον τα νεαρά παιδιά».

Επιπλέον, όταν ερωτήθηκε για το αν μιλάει με Παπασταθόπουλο και Μανωλά που είναι εκτός Εθνικής, είπε: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, ξέρουμε ποιοί είναι οι καλύτεροι. Κι αυτοί άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία, μην νομίζετε ότι δεν είναι εδώ γιατί δεν τους θέλει ο προπονητής. Να έρθουν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά κι εγώ αυτό κάνω, παίζω δεν παίζω. Κι εγώ όταν ήρθα στην Εθνική πιτσιρικάς το 2014 στην Βραζιλία, με είχαν αγκαλιάσει οι έμπειροι. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα.
Οι άλλοι έμπειροι παίκτες θα δώσουν και μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες, η ομοσπονδία ξέρει τι πρέπει να κάνει. Τι να πω για τον Μανωλά; Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, αν θέλει να έρθει να παίξει ξέρει τι πρέπει να κάνει. Για μένα μακάρι να έρθει, πρέπει να είναι εδώ πέρα. Ο Σβάρνας έπαιξε καλά, κι εγώ με τον Σβάρνα δεν είχαμε καλή χημεία. Να πω πως ήταν και η άλλη δυνατή ομάδα, σε μια δυσκολότερη ομάδα θα υπάρχουν προβλήματα. Όταν έχεις έναν καλό παίκτη είναι καλύτερο. Και ο Σβάρνας που έχει μέλλον ή οποιοσδήποτε πιτσιρικάς που έχει μέλλον αν έχει δίπλα του τον Μανωλά θα είναι καλύτερα για τον ίδιο».

Μάλιστα, την επόμενη ημέρα έκανε διευκρινιστική τοποθέτηση μέσω social media, αναφέροντας: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησα να κάνω παρέμβαση στο έργο του προπονητή, ούτε υποδείξεις για το ποιός πρέπει και ποιός δεν πρέπει να είναι στις τάξεις της Εθνικής ομάδας. Εξέφρασα μόνο την άποψη μου, αναφορικά με το "πάντρεμα" νέων και έμπειρων παικτών που έχουν παραστάσεις από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά και τις μεγάλες διοργανώσεις. Στόχος όλων μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επαναφέρουμε το αντιπροσωπευτικο συγκρότημα στην ελίτ της Ευρώπης».