Στην τελική ευθεία η πώληση της Ρόμα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πώληση της Ρόμα όπως μετέδωσαν στο σύνολό τους τα Ιταλικά ΜΜΕ.
Ο Αμερικανός Νταν Φρίντκιν θα αγοράσει την ομάδα από τον συμπατριώτη του, Τζέιμς Παλότα, καθώς με βάση πάντα τα δημοσιεύματα φέρεται να ταξίδεψε ο ίδιος στην «Αιώνια Πόλη» για να τελειώσει το «deal».
Το ποσό που χρειάστηκε για να πωληθεί η Ρόμα ανέρχεται στα 591 εκατομμύρια ευρώ. Ο Τεξανός, Φρίντκιν, είναι επικεφαλής του «Friedkin Group», του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 4.3 δισ. δολάρια και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και είναι ο 504ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.
Ο Παλότα αγόρασε την ομάδα της Ρώμης το 2011 αντί περίπου 130 εκ. ευρώ και τώρα φεύγει με σχεδόν με το πενταπλάσιο ποσό στις αποσκευές του.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρει:

«Η SPV, LLC, που είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ανακοινώνει την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας αγοράς με το The Friedkin Group, στην οποία συμφωνούν μεταξύ άλλων, ότι η AS Roma SPV θα πουλήσει στη Friedkin τον έλεγχο της ομάδας και ορισμένα μέρη της ακίνητης περιουσίας.
Η συναλλαγή θα κοστίσει περίπου 591 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες».

Στην ανακοίνωσή της η διάσημη Ιταλική ομάδα αναφέρει επίσης πως η αλλαγή ιδιοκτησίας θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι τις 17 Αυγούστου. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η διοίκηση Παλότα διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμφωνίας και να μην επιστρέψει την προκαταβολή, σαν υποχρεωτική αμοιβή τερματισμού των διαπραγματεύσεων, εάν δεν προχωρήσει η αλλαγή στην ιδιοκτησία μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.