Γιαννίκης: «Δεν με απασχολεί το σκορ, είδα καλά πράγματα»

Το διάστημα 20'-45' όπου η ομάδα έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία και μάλιστα κάποια μη αναμενόμενα σε τέτοιο βαθμό για την εποχή, αλλά και για το διάστημα της απραξίας, όπως ο αριθμός φάσεων και κατοχής μπάλας, ήταν τα βασικότερα στοιχεία που κρατάει ο Αργύρης Γιαννίκης από το φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο (ήττα 3-0).
Από εκεί και πέρα ο κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε πολλές φορές τη λέξη «ενίσχυση» για να δουλευτεί κι άλλο η ομάδα, ενώ σχολίασε και την απόδοση των Σάλιακα και Πίρσμαν.

Αναλυτικά:

Για την πρώτη εικόνα που έχει μετά από 5,5 μήνες απραξίας της ομάδας του: «Οτιδήποτε διαφορετικό απ’ αυτό που είδαμε σήμερα θα ήταν παράξενο και μη φυσιολογικό. Είμαστε η μόνη ομάδα της κατηγορίας που έχει τόση απραξία. Ο Ατρόμητος έκανε σήμερα το 10ο παιχνίδι του μετά την καραντίνα κι εμείς μόλις το πρώτο και με λειψό ρόστερ. Λογικό ήταν να έχουμε κάποια θέματα. Παρ’ όλα αυτά είδα ένα καλό πρώτο ημίχρονο μετά το 15'. Δεχτήκαμε γκολ από πλάγιο δικό μας κι αυτό δείχνει ότι μας λείπει ο συντονισμός. Από θέμα αντοχών, όμως, ήμασταν ισάξιοι του Ατρομήτου.
Στο β' ημίχρονο είχαμε την ευκαιρία στην πρώτη φάση να ισοφαρίσουμε, δεν το κάναμε και μετά γίνεται το 2-0 με ένα πέναλτι που δόθηκε εύκολα.
Βγάλαμε συμπεράσματα. Χρειαζόμασταν το παιχνίδι αυτό για να δούμε που βρισκόμαστε και έχουμε δουλειά μπροστά μας».

Για το αν θα παίξει κάποιο ρόλο στην ψυχολογία το 3-0: «Δεν με απασχολεί καθόλου το σκορ. Όπως έχουμε ξαναπεί, αυτό που γίνεται φέτος δεν είναι φυσικό. Δεν έχουμε επί 5,5 μήνες παιχνίδι και δεν έχουμε έτοιμο ρόστερ. Είδα όμως ένα καλό α' ημίχρονο, ήμασταν ισάξιοι με τον αντίπαλο, είχαμε 9 κόρνερ κερδισμένα και είχαμε καλά στοιχεία. Βέβαια το σκορ είναι 3-0, αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό τώρα. Έχουμε τεράστιο δρόμο μπροστά μας να τα καταφέρουμε κι αυτό μας ενδιαφέρει τώρα».

Για τα στοιχεία που τον εξέπληξαν ευχάριστα: «Το α' ημίχρονο δεν είχαμε διαφορά με τον αντίπαλο, ο οποίος είχε καλύτερο ρυθμό και περισσότερα παιχνίδια από εμάς. Βγάλαμε 8-9 φάσεις στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου που θα μπορούσαμε να γίνουμε πιο επικίνδυνοι, αλλά δεν αξιοποιήσαμε αυτές τις φάσεις και μας δείχνει αυτό ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Δεχτήκαμε και γκολ από πλάγιο κι αυτό δείχνει ότι θέλουμε δουλειά. Στο πρέσινγκ δεν συντονιστήκαμε καλά κάποιες φορές, αλλά είχαμε και καλά σημεία. Εν πάση περιπτώσει, ήταν αναμενόμενο ό,τι συνέβη, δεν με έχει εκπλήξει κάτι».

Για τα γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ: «Το πρώτο είναι γκολ από τακτικό μας λάθος. Αφήσαμε κάποιους κενούς χώρους που δεν έπρεπε. Δεν ήταν θέμα ρυθμού ή αντοχής. Το δεύτερο είναι από πέναλτι που δεν έπρεπε να δοθεί. Στο τρίτο γκολ δεν μπήκαμε λίγο δυνατά στη φάση, αλλά πρέπει να δούμε και τι παίκτες είχαμε στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή. Τα νεαρά παιδιά θέλουν δουλειά ακόμα. Ο αντίπαλος μετά το 60' είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού γιατί δεν μπορέσαμε να έχουμε κι εμείς δύο ενδεκάδες. Κάποια παιδιά θέλουν ακόμα πολλή δουλειά, δεν είναι στο επίπεδο που θέλουν και οι ίδιοι και θέλουμε και ενισχύσεις».

Για τους Πίρσμαν και Σάλιακα: «Είχαν καλά και όχι καλά στοιχεία, πρέπει να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού μας. Υπήρχαν 2-3 πράγματα που δεν μου άρεσαν, αλλά όπως όλη η ομάδα, έτσι κι αυτοί θα προσαρμοστούν».

Για τον Κάργα, αλλά και πότε θα έχουμε την επόμενη μεταγραφή: «Ελπίζω να έχουμε ανακοινώσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να δουλέψουμε. Αυτό είναι θέμα διοίκησης. Ελπίζω σιγά-σιγά να γεμίσουμε γιατί ο χρόνος στενεύει. Είναι μονόδρομος να γίνουν μεταγραφές».

Για τον Κρίζμαν: «Είχε κάποιες μυικές ενοχλήσεις και δεν θέλαμε να τον βάλουμε από τώρα στη φωτιά και να ρισκάρουμε έναν τραυματισμό. Έχουμε κι άλλο παιχνίδι την Κυριακή. Δεν είναι ανησυχητικό όμως».

Για την υστέρηση στο να γίνει λίγο πιο αποτελεσματική η ομάδα επιθετικά: «Αν η ομάδα δεν παίζει 5,5 μήνες ποδόσφαιρο για να το συντονίσει αυτό σε διαφορετικά συστήματα, να βρεθούν οι παίκτες στο γήπεδο, να αποκτήσουν πατήματα, δεν φτιάχνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Η προπόνηση σε φτάνει μόνο ως ένα σημείο, αλλά χρειάζονται και οι αγώνες. Οι άλλες ομάδες  είναι πιο μπροστά από εμάς στο επιθετικό κομμάτι, αλλά το γεγονός ότι φτάσαμε από τώρα και τόσο συχνά κι εμείς στο τελευταίο 1/3 με αξιώσεις και με αντίπαλο όπως ο Ατρόμητος, ήταν ευχάριστο. Βρεθήκαμε σε κάποια μεσοδιαστήματα στο επιθετικό κομμάτι που δεν ήταν και πολύ αναμενόμενο για εμάς αυτήν την περίοδο. Όπως και η κατοχή μπάλας που είχαμε μετά το 20'. Κάναμε και σωστά πράγματα λοιπόν».

Για τον Κούζικ: «Ήρθε χθες μαζί με τον Κάργα. Εφόσον είναι εδώ πέρα θα κάνει προπονήσεις με την ομάδα, τα άλλα είναι θέματα του ίδιου και της διοίκησης».
ΠΗΓΗ: Super FM 104,3