Για ποιό λόγο ο Μέσι χρησιμοποίησε φαξ για να επικοινωνήσει με την Μπαρσελόνα

Το θέμα των ημερών στο χώρο του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι, χωρίς αμφιβολία, η επιθυμία του Λιονέλ Μέσι να αποχωρήσει, άμεσα κιόλας, από την Μπαρσελόνα.
Ο λόγος είναι ότι πραγματικά θέλει να αποχωρήσει, είναι ο Μπαρτομέου, είναι η συμπεριφορά του Ρόναλντ Κούμαν απέναντί του από τις πρώτες κιόλας ημέρες της συνεργασίας τους, ή κάτι άλλο; Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα το μάθουμε.
Ποιός είναι όμως ο λόγος που ο Αργεντίνος σούπερ σταρ επέλεξε συγκεκριμένα το φαξ (burofax) για να επικοινωνήσει με τους Καταλανούς και όχι οποιονδήποτε άλλο τρόπο;
Το burofax είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από την Ισπανική Ταχυδρομική Υπηρεσία (Correos) για την αποστολή εγγράφων, τα οποία ομως είναι απαραίτητο να αποδειχθεί ότι παραδόθηκαν, όπως επίσης και το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων. Χρησιμοποιείται ευρέως, όποτε ο αποστολέας πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει νόμιμα ότι ο παραλήπτης έλαβε το έγγραφο σε μια δεδομένη ημερομηνία και ποια ήταν τα περιεχόμενα. Ένα δικαστήριο αποδέχεται την απόδειξη παραλαβής του αποστολέα ως απόδειξη ότι το εν λόγω έγγραφο παραδόθηκε στην πραγματικότητα.
Σε πρώτη φάση ένα burofax πήγαινε στην πραγματικότητα μέσω φαξ στην Ισπανική Ταχυδρομική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια θα έπαιρνε πιστοποιημένα αντίγραφα του φαξ για να αποδείξει τι έστειλε πριν παραδώσει φυσικά το έγγραφο στον παραλήπτη και να αποστείλει απόδειξη παραλαβής στον αποστολέα. Ένα burofax μπορεί να σταλεί με fax, αυτοπροσώπως σε ταχυδρομείο ή on-line στον ιστότοπο της Ισπανικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.
Ο Λιονέλ Μέσι βασίζεται σε μια ρήτρα στο συμβόλαιό του που του επιτρέπει να τερματίσει μονομερώς τη συμφωνία με τον σύλλογο μέχρι το τέλος της σεζόν. Η καταληκτική ημερομηνία, όπως ισχυρίζεται και η Μπαρσελόνα, ήταν η 31η Μαΐου, ωστόσο οι δικηγόροι του Μέσι υποστηρίζουν ότι η παράταση της σεζόν λόγω του γνωστού ιού σημαίνει ότι είχε μεγαλύτερη περίοδο για να σπάσει το συμβόλαιό του.
Ο Μέσι έπρεπε να πει στη Μπαρτσελόνα ότι φεύγει πριν από τη λήξη της σεζόν, το οποίο πιθανώς υποστηρίζουν οι δικηγόροι του ήταν το φινάλε του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, που φέτος ήταν η 23η Αυγούστου, ημέρα του μεγάλου τελικού στην Λισαβόνα. Χρησιμοποιώντας το burofax, ο Μέσι είναι σε θέση να αποδείξει ότι ενημέρωσε τη Μπαρσελόνα σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία (λέγεται στις 20 Αυγούστου) ότι ασκεί το δικαίωμά του να παραβεί τη σύμβαση.
Εάν το ζήτημα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, οι δικηγόροι του Μέσι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το burofax για να αποδείξουν ότι η Μπαρσελόνα ειδοποιήθηκε για την απόφαση του Μέσι εκείνη την ημερομηνία, πράγμα που σημαίνει ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι είτε δεν έλαβε την επιστολή είτε ότι έφτασε αργότερα και ως εκ τούτου ο Μέσι ήταν πολύ αργά για να τους ενημερώσει.
Υπενθυμίζουμε ότι η ρήτρα αποδέσμευσης του Αργεντίνου αστέρα από την Μπάρτσα ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια ευρώ.