Γιουρόπα Λιγκ: Το κατέκτησε η Σεβίλλη για 6η φορά!

Το Γιουρόπα Λιγκ, για 6η φορά στην Ιστορία της, κατέκτησε η Σεβίλλη!
Στον τελικό που έγινε στην Κολωνία, η ομάδα του Λοπετέγκι νίκησε με 3-2 την Ίντερ και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.
Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς που έχουν γίνει στα χρονικά του θεσμού, στο Rhein Energie Stadion, οι δύο ομάδες είχαν πολλά κέφια και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο πρώτο 45λεπτο. Τέσσερα γκολ, δυνατές μονομαχίες, ένταση και νεύρα συνέθεσαν την εικόνα του ημιχρόνου, που βρήκε τις φιναλίστ ισόπαλες με σκορ 2-2.
Ο Λουκάκου με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ντιέγκο Κάρλος, άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό, για να αναλάβει δράση ο Λουκ Ντε Γιόνγκ, ο οποίος με ισάριθμες κεφαλιές στο 12' και 33' έβαλε μπροστά τη Σεβίλλη.
Η χαρά των Ανδαλουσιάνων, όμως, κράτησε μόλις 3 λεπτά, καθώς στο 36' από φάουλ που κέρδισε ο Λουκάκου και εκτέλεσε ο Μαρτίνες, ο Γοδίν με κεφαλιά ισοφάρισε για τους «Νερατζούρι».
Ο Λουκάκου έχασε τεράστια ευκαιρία στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για να κάνει το 3-2, ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε «μοιραίος» για την ομάδα του Μιλάνο. Στο 74', μετά από ανάποδο ψαλίδι του Ντιέγκο Κάρλος κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν άουτ, ο Βέλγος στράικερ έβαλε το πόδι του στην πορεία της κι αφού της άλλαξε πορεία την έστειλε στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς.
Εννέα λεπτά πριν από το 90', ο Κουντέ έδιωξε προ της γραμμής το πλασέ του Αλέξις Σάντσες.
Με την κατάκτηση του τροπαίου, η Σεβίλλη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που άλλωστε είχε καταφέρει και μέσω της Λα Λίγκα.