Ο Κλάτενμπεργκ νέος αρχιδιαιτητής

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα είναι ο διάδοχος του Μέλο Περέιρα στην προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ.
Ο βετεράνος Άγγλος διαιτητής εξασφάλισε την προτίμηση των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, οι οποίοι είχαν «επιφορτιστεί» με την εκλογή του νέου αρχιδιαιτητή. Η θητεία του θα είναι διετής.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΠΟ, δεν χρειάστηκε καν να γίνει μυστική ψηφοφορία (όπως προβλεπόταν αρχικά), καθώς η ομόφωνη άποψη των «4» γνωστοποιήθηκε στις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ από την έναρξη της συνεδρίασης.
Στη διαδικασία μετείχαν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευαγγελία Σουλούκου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης.
Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης και εκ μέρους των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών-μελών Ευρώπης της ΦΙΦΑ, Νόνταρ Αχαλκάτσι, ο διευθυντής του τμήματος ομοσπονδιών μελών της ΟΥΕΦΑ, Ζόραν Λάκοβιτς, ο επικεφαλής του τμήματος εθνικής διακυβέρνησης και διεθνών φορέων της ΟΥΕΦΑ, Λούκα Νικόλα, ο υπεύθυνος του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών, Μάριος Γεωργίου, καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, Πετρ Φούσεκ.
Ο Κλάτενμπεργκ θα ταξιδεύσει στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα συμβατικά, οικονομικά και διαδικαστικά ζητήματα της συνεργασίας του με την Ομοσπονδία και έτσι να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του. Αμέσως μετά, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ θα επιλέξει τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR.
Αποφασίστηκε ακόμα να παραταθεί η συνεργασία για ακόμα έναν μήνα με ένα εκ των εν ενεργεία μελών της ΚΕΔ, είτε τον Χουάν Μάριν είτε τον Λιφ Λίντμπεργκ, προκειμένου να συνεισφέρουν στην ενημέρωση του νέου προέδρου για τα θέματα ευθύνης του.