Συγχωνεύονται οριστικά Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ

Την οριστική συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ θα επικυρώσει στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο η διοργανώτρια Αρχή των πρωταθλημάτων.
Θα γίνει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, και μετά την συγχώνευση θα δημιουργηθεί μια νέα ενιαία κατηγορία χωρισμένη σε Βορρά και Νότο, χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.
Επίσης θα γίνει άνοδος οκτώ ομάδων από την Φούτμπολ Λιγκ στην Σούπερ Λιγκ 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

"Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων".