Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος!

"Έφυγε" σήμερα από την ζωή ο Νίκος Αλέφαντος, σε ηλικία 81 ετών, σκορπώντας θλίψη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.
Ο παλαίμαχος προπονητής αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την υγεία του και απεβίωσε λόγω καρδιακής προσβολής.

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Αγωνιζόταν στη θέση του μεσοεπιθετικού και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Εξαρχείων της συνοικίας του. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στους ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακό Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Ως προπονητής έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό, το 1984, το 1994 και το 2004 ενώ πέρασε και από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο. Στην Α' Εθνική έχει δουλέψει επίσης στους ΟΦΗ, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα ενώ δύο φορές, με τον "Άγιαξ της Ηπείρου" και τον Πιερικό, κέρδισε την άνοδο από τη δεύτερη κατηγορία.

Ο Θεός να τον αναπαύσει...