Τάτσης: "Για να χτυπήσεις Απόλλωνα, ΠΑΣ, Λεβαδειακό πρέπει να κάνεις υπέρβαση στο μπάτζετ"

Έναν χρόνο μετά το μπαράζ-θρίλερ του ΟΦΗ με τον Πλατανιά, ο Γιάννης Τάτσης μίλησε στον
Athletic Radio 104,2 για την περίφημη - πλέον - εκτέλεση φάουλ του Αντίλ Ναμπί λέγοντας πως: "Ο Ναμπί δεν είχε το άγχος, αφού είχε άγνοια, νομίζω ότι επειδή τον έχω παρακολουθήσει το συνηθίζει να χτυπάει την μπάλα στο τείχος και ήταν μια από τις συγκυρίες όπως η προώθηση του Σωτηρίου εμείς δεν είχαμε παίκτη στο πρώτο δοκάρι, άνοιξε το τείχος και πήγε μέσα η μπάλα".

Όσο για τις αναμνήσεις που έχει ο ίδιος από εκείνο το παιχνίδι, υπογράμμισε ότι: "Αυτή η μέρα δεν ξεχνιέται, τόσο στο Ηράκλειο όσο και για εμένα. Έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, από τα καλύτερα που έχουν γίνει τον παλμό, τον κόσμο είχε τα πάντα. Ε, στο τέλος κάποιος πρέπει να κερδίζει, εμάς μας έμεινε μια περηφάνια και μια πίκρα. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ αυτό το παιχνίδι, ήταν συναρπαστικός, είχε ρυθμό και ένταση. Σασπένς στο τέλος".

Σε ερώτηση που του έγινε για τον Ραχμάν Ουές που από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στον ΟΦΗ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νεαρό δεξιό μπακ: "Ο Ουές είναι ένα παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα και θα είναι μια καλή μονάδα μέσα στα αποδυτήρια. Έχει φανταστικές φυσικές ικανότητες, αερόβια ικανότητα και ταχύτητα. Επιθετικά δημιουργεί πολλές καταστάσεις σε θέση δεξιού μπακ - χαφ που τον χρησιμοποιούσα στον Πλατανιά. Είναι κοντός αλλά έχει μεγάλη αλτική ικανότητα και εγώ του είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στο μαρκάρισμα υψηλότερων αντιπάλων. Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που βαδίζει κατ' αυτόν τον τρόπο, θα πάρει ευκαιρίες όταν κρίνουν οι άνθρωποι της ομάδας και θα είναι μια πολύτιμη μονάδα για τον σύλλογο. Το μέλλον του αξίζει".

Για τον Πλατανιά: "Το μόνο σίγουρο ήταν ότι αν εμείς ανεβαίναμε, με αυτό το ρόστερ και με το οικονομικό συμβόλαιο δεν φοβόμουν την Σούπερ Λιγκ 1 γιατί θα πηγαίναμε με την ίδια ομάδα. Το πρόβλημα για εμάς ξεκίνησε όταν κάναμε την συμφωνία για την επόμενη σεζόν όμως υπήρξαν οι πολιτικές εξελίξεις, υπήρξε η αθέτιση συμφωνίας και εκεί που ο Πλατανιάς θα έπαιρνε 900.000 ευρώ, πήρε 300.000 ευρώ με αποτέλεσμα τα προβλήματα να ξεκινήσουν στα μέσα του καλοκαιριού. Το δεύτερο πρόβλημα, που συνδυάζεται με το πρώτο, ήταν ότι υποβιβάστηκαν Απόλλωνας, ΠΑΣ, Λεβαδειακός και για να τους χτυπήσεις έπρεπε να κάνεις μια υπέρβαση - είχαν μεγαλύτερο μπάτζετ. Μετά οι παίκτες μας είχαν πιάσει ταβάνι, απέκτησαν υπεραξία και ήθελαν ένα καλύτερο μέλλον.
Πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη σεζόν γιατί το να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν με προβλήματα δεν το λύνει το πρόβλημα. Να γίνει πιο ξεκάθαρο για τον κάθε ιδιοκτήτη το τι έσοδα θα υπάρχουν ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός και ξεκάθαροι στόχοι. Μιλάω πάντα για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, δεν δυνάμωσαν ποτέ Κέρκυρα, Απόλλωνας Καλαμαριάς με αποτέλεσμα να πέσουν από το ξεκίνημα. Θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάξουν να δουν τα προβλεπόμενα έσοδα για το τι μπορεί να βάλει στην ομάδα, να γίνουν οι προσθαφαιρέσεις ώστε να γίνει ένας σχεδιασμός.
Μπορεί να γίνει μια πρόβλεψη ώστε να κοιτάξουν αν μπορούν να δεσμευτούν με ποιές παροχές μπορεί να υπάρχουν την επόμενη σεζόν και από εκεί και πέρα, να αποφασίσουν το τι ακριβώς θα συμβεί".