Σαν σήμερα το 1999: Νταμπίζας εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Ο Νίκος Νταμπίζας είναι ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής Έλληνας ποδοσφαιριστής που είχε την τεράστια τιμή και εμπειρία να συμμετάσχει σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας. Και μάλιστα δύο φορές!
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με την Εθνική Ελλάδος, συμμετείχε στον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη το 1998, όταν στο Γουέμπλεϊ η Νιουκάσλ με προπονητή τον Κένι Νταλγκλίς, αντιμετώπισε την Άρσεναλ και είχε ξανά την μοναδική αυτή εμπειρία το 1999. Σαν σήμερα, 22 Μαΐου, όταν επίσης στο Γουέμπλεϊ η Νιουκάσλ με προπονητή τον Ρουντ Γκούλιτ, αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία τέσσερις ημέρες αργότερα κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ.
Παρότι δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο, πάτησε το χορτάρι του Γουέμπλεϊ για να συμμετάσχει δύο φορές στην απόλυτη γιορτή του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Το τελικό σκορ βρήκε νικητές τους "Κόκκινους Διαβόλους" με 2-0 με τα τέρματα να πετυχαίνουν ο Σέριγχαμ στο 11' και ο Σκόουλς στο 53'.
Στον "δρόμο" για τον τελικό, η Νιουκάσλ απέκλεισε κατά σειρά τις Κρίσταλ Πάλας, Μπράντφορντ, Μπλάκμπερν, Έβερτον και Τότεναμ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε τις Μίντλεσμπρο, Λίβερπουλ, Φούλαμ, Τσέλσι και Άρσεναλ. 
Να σημειωθεί ότι στο δυναμικό της Νιουκάσλ εκείνη την σεζόν ανήκε και άλλος ένας Έλληνας, ο ΓΧ Γεωργιάδης, ο οποίος δεν συμμετείχε στον τελικό.
Ο Νταμπίζας φόρεσε την φανέλα της Νιουκάσλ από τον Μάρτιο του 1998 έως τον Ιανουάριο του 2004, όταν και πήρε μεταγραφή για την Λέστερ.

Οι συνθέσεις:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Γκ. Νέβιλ, Μέι, Γιόνσεν, Φ. Νέβιλ, Μπέκαμ, Κιν (9' Σέριγχαμ), Σκόουλς (78' Σταμ), Γκιγκς, Κόουλ (60' Γιόρκ), Σόλσκιερ.
Νιουκάσλ (Ρουντ Γκούλιτ): Χάρπερ, Γκρίφιν, Νταμπίζας, Σαρβέ, Ντομί, Λι, Χάμαν (46' Φέργκιουσον), Σπιντ, Σολάνο (68' Μάριτς), Κετσπάγια (79' Γκλας), Σίρερ.