Το πρώτο γκολ από κόρνερ στην Ιστορία της Α' Εθνικής!

Ο Χαράλαμπος Χατζηδήμου (στην φωτογραφία καθιστός, δεύτερος από δεξιά) είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πέτυχε γκολ με κόρνερ, στην Ιστορία της Α' Εθνικής κατηγορίας.
Όπως διαβάζουμε στο λεύκωμα «60 χρόνια Α' Εθνική» που έχει εκδώσει η Σούπερ Λιγκ, στις 26 Νοεμβρίου 1961 ο Φωστήρας υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγούνται 1-0 και κερδίζουν κόρνερ.
Ο Χαράλαμπος Χατζηδήμου το εκτελεί, η μπάλα παίρνει παράξενα φάλτσα και ξεγελάει τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τσίρο. Είναι το πρώτο γκολ από χτύπημα κόρνερ στην Ιστορία της Α' Εθνικής.
Από τότε είδαμε πολλά τέτοια γκολ, με αμφισβήτηση βέβαια σε πολλές περιπτώσεις αν η μπάλα πήγαινε μέσα ή όχι, αν έπρεπε να χρεωθεί σαν αυτογκόλ και άλλες εκδοχές. Πάντως καταγράφονται, έστω με παραδοχές, 75 γκολ απευθείας από το σημείο του κόρνερ.
Φυσικά «βασιλιάς» των γκολ με κόρνερ είναι ο Βασίλης Χατζηπαναγής, που τα κατάφερε 5 φορές!
Μίμης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Σαραβάκος, Χρήστος Δημόπουλος, Παύλος Κοψαχείλης, Μοχάμεντ Αφάς, Χρήστος Ανδρεούδης και Μανώλης Κεραμιδάς το κατάφεραν 2 φορές.
Συνολικά 64 ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει γκολ με χτύπημα κόρνερ.