Γκάρι Νέβιλ: "Ένιωσα ότι είμαι η μαριονέτα του Ερνέστο Βαλβέρδε, με βασάνιζε ποδοσφαιρικά για 90 λεπτά!"

Για την ημέρα που τον ταπείνωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μίλησε ο Γκάρι Νέβιλ.
Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρώην προπονητής της Βαλένθια, αντιμετώπισε τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού και της Μπαρσελόνα, όταν ο Βάσκος βρισκόταν στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο και ο Άγγλος στον πάγκο των "Νυχτερίδων".
Την σεζόν 2015-2016 ο Γκάρι Νέβιλ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια και σε 16 ματς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν είχε απολογισμό 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες, με αποτέλεσμα την απόλυσή του.
Μερικά χρόνια μετά, ο Άγγλος παραδέχτηκε στο Sky Sports ότι το τελευταίο που χρειαζόταν τότε η ομάδα της Ισπανίας ήταν ένας άπειρος προπονητής, όπως ο ίδιος. Και το τελευταίο που χρειαζόταν αυτός, ήταν άπειροι συνεργάτες.
Στη συνέντευξη που έδωσε επικαλέστηκε μια συγκεκριμένη αναμέτρηση, από την οποία κατάλαβε πόσο ανέτοιμος ήταν για τη θέση του προπονητή στη Βαλένθια. Έκανε λοιπόν αναφορά στο εντός έδρας παιχνίδι της 28ης Φεβρουαρίου 2016 κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, στο οποίο η ομάδα του Βαλβέρδε επικράτησε με 0-3.
Ο Νέβιλ ανέφερε για τον Βάσκο: "Άλλαξε το σύστημα της ομάδας του τρεις φορές και ήταν πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από εμένα. Ένιωσα ότι απλά παίζει μαζί μου, σαν να ήμουν η μαριονέτα του. Ένιωσα ότι μου έπνιγε απαλά, με βασάνιζε ποδοσφαιρικά για 90 λεπτά. Στο τέλος του παιχνιδιού, πήγα να του δώσω το χέρι μου και εκείνος με πέρασε χωρίς να ανταποδώσει. Ό, τι κι αν έχει συμβεί, θεωρώ ότι πρέπει να δίνεις το χέρι του αντιπάλου σου, αυτό είναι σεβασμός".