Τσάμπιονς Λιγκ: Λειψία και Αταλάντα πέρασαν στους «8»

Λειψία και Αταλάντα προκρίθηκαν, αμφότερες για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στη Γερμανία, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν επέτρεψε στην περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, Τότεναμ, να πιστέψει στην ανατροπή, καθώς με τα δύο γρήγορα γκολ του Σάμπιτσερ (10', 21') έκανε... περίπατο και με το τελικό 3-0 πέρασε εμφατικά (δύο νίκες) στους προημιτελικούς.
Το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν τα κατάφερε και το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.
Μάλιστα, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (87') ο Φόρσμπεργκ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» για τους Γερμανούς, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο προκρίθηκε η Αταλάντα. Το 4-1 επί της Βαλένθια στο Μιλάνο αποδείχθηκε υπεραρκετό για την ομάδα του Γκασπερίνι, που επιβλήθηκε και στη ρεβάνς του «Μεστάγια», με 4-3.
Τα όποια σχέδια των γηπεδούχων «έσβησαν» μόλις στο 3ο λεπτό με το πέναλτι-γκολ του Ίλιτσιτς. Παρότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πολύ γρήγορα με τον Γκαμεϊρό (21'), δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και πάλι ο Σλοβένος διεθνής με πέναλτι έδωσε πάλι το προβάδισμα στους «Μπεργκαμάσκι».
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (51') ο Γκαμεϊρό έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 67' ο Τόρες έβαλε μπροστά την Βαλένθια σε μια προσπάθεια να πάρει, τουλάχιστον, μία νική γοήτρου.
Ο Ίλιτσιτς, όμως, «χτύπησε» ξανά άλλες δύο φορές, στο 71ο λεπτό ισοφάρισε και στο 82' έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο (καρέ) μια μαγική βραδιά για τον ίδιο και την ομάδα του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ