Μπαμπαγκίντα: "Ο Ριβάλντο είπε στον Ολυμπιακό να με πάρουν"

Τον Αρούνα Μπαμπαγκίντα είχαμε την τιμή και την χαρά να τον γνωρίσουμε από κοντά στο Campion.gr, όταν ήρθε στα Ιωάννινα μαζί με τους βετεράνους της Μπαρσελόνα για το φιλικό με τους βετεράνους του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα είχε και ρόλο διερμηνέα, καθώς μας βοήθησε στην μετάφραση στις συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν τα αστέρια του παρελθόντος της Μπάρτσα (στην φωτογραφία μαζί με τον βετεράνο τερματοφύλακα της Μπάρτσα, Τσάβι Γκουσμάν).


Ο βετεράνος διεθνής Νιγηριανός επιθετικός, ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Άγιαξ και της Μπαρσελόνα και έκανε 110 συμμετοχές με την Μπαρσελόνα Β', αγωνίστηκε και στα Ελληνικά γήπεδα, με την φανέλα του Ολυμπιακού με τον οποίο κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος.
Ο 37χρονος πια Αρούνα Μπαμπαγκίντα, μίλησε στον Άγγλο δημοσιογράφο, Άνταμ Κράφτον της συνδρομητικής αθλητικής ιστοσελίδας "TheAthletic".
Έχοντας σποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2015, ο Αφρικανός μίλησε για την παρουσία του στη Μπαρσελόνα και υποστηρίζει πως δεν έχει καταλάβει τον λόγο που δεν του έδωσαν ποτέ την ευκαιρία να παίξει με την πρώτη ομάδα των "Μπλαουγκράνα". Στη συνέντευξη που έδωσε έκανε αναφορά στο πώς έφτασε στη χώρα μας:

"Στην Ουκρανία ήταν μια τρέλα. Είχα κάποιες προτάσεις από τη Γαλλία μέσω του μάνατζέρ μου όταν έφυγα από τη Μπαρσελόνα, αλλά δεν ήμουν χαρούμενος μαζί του. Έτσι, πήγα στη Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Μετά στον Ολυμπιακό. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς από τη Μπαρσελόνα έφτασα να παίξω στην Ουκρανία. 
Ο Ολυμπιακός με κάλεσε στο τουρνουά προετοιμασίας στη Βαλένθια. Ο Ριβάλντο ήταν ήδη εκεί και είπε στην ομάδα: «Είναι φοβερός παίκτης. Κλείστε τον, κλείστε τον». Πήγα εκεί. Στο ματς με τη Βαλένθια μπήκα για 15 λεπτά. Έκανε ντρίμπλα, πέρασα τον τερματοφύλακα και έβαλα γκολ. Την επόμενη μέρα χάσαμε 3-2 από την Ουντινέζε, έβαλα δύο γκολ και με απέκτησαν".
Και συνέχισε λέγοντας: "Πάντα πίστευα ότι με το στυλ του ποδοσφαίρου μου, είχα ανάγκη να βρίσκονται δίπλα μου πολύ καλοί παίκτες. Δεν είναι εύκολο όταν φεύγεις από τη Μπαρσελόνα. Δεν μπορείς να βρεις παίκτες του ίδιου επιπέδου".