Συνάντηση Γραμμένου-Τσέφεριν στη Νιόν. Δεν αλλάζει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ!

Την πλήρη στήριξη της ΟΥΕΦΑ εξέφρασε στον Βαγγέλη Γραμμένο ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας συναντήθηκε σήμερα (06/02) στη Νιόν με τον «ισχυρό άνδρα» της ΕΠΟ κι από τα όσα έγιναν γνωστά από την Ελληνική Ομοσπονδία ο Σλοβένος επανέλαβε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, μετά και την σχετική πρόσκληση που του έγινε στη διάρκεια της επαφής που είχε πρόσφατα με τον υπουργό επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.
Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν φέρεται να εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του προς το προεδρείο της ΕΠΟ, τονίζοντάς τους ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την ΟΥΕΦΑ για την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα μεσούσης της περιόδου.
Εφόσον ισχύσει αυτό και με τα δεδομένα που υπάρχουν, ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα δικαστούν με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για παραβάσεις πολυιδιοκτησίας κάνει λόγο για υποβιβασμό και όχι για αφαίρεση βαθμών, όπως προβλέπει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση.
Οποιαδήποτε αλλαγή μεσούσης της σεζόν, θα πρέπει να εγκριθεί και να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί για οποιαδήποτε αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα. Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να έχει ισχύ, εάν δεν το δεχθούν και το αποφασίσουν τα ποδοσφαιρικά όργανα.
Από τη συνάντηση Τσέφεριν-Γραμμένου φάνηκε επίσης ότι δεν θα προχωρήσει η λύση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής και η ΕΠΟ θα συνεχίσει κανονικά μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιούνιο ή Ιούλιο.
Στη συνέχεια ο κ. Γραμμένος, συνοδευόμενος από τον ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Λεωνίδα Θωμαΐδη, είχαν συνάντηση και συνεργασία επί πολλών θεμάτων με υψηλόβαθμα στελέχη της ΟΥΕΦΑ.
«Επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση και πρόοδο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μέσω της συνέχισης της αγαστής συνεργασίας των δύο πλευρών βάσει των συμφωνηθέντων με την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ», αναφέρει σχετικά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. ΑΠΕ-ΜΠΕ