Το ποσό που πληρώνει ένα ball boy σε ορισμένες Αγγλικές ομάδες

Το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ είναι ένας άλλος κόσμος σε σχέση με τον δικό μας. Είναι ένα από τα καλύτερα στον Κόσμο και μια τεράστια εμπειρία για όλους.
Υπάρχει όμως και ακόμα ένα παράδειγμα, που αναδεικνύει πόσο διαφορετική είναι η ποδοσφαιρική καθημερινότητα της Αγγλίας. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι οικογένειες των οποίων τα παιδιά επιθυμούν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιρικούς ήρωές τους.

To παράδειγμα της Σουόνσι

Η Σουόνσι πρόκειται για μια ομάδα που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ και σήμερα, βρίσκεται στην 9η θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Όμως, αυτό δεν αλλάζει το "mascot fee package", δηλαδή το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλλει μια οικογένεια για να γίνει μασκότ της παιδί της. Πέρυσι, το αντίτιμο αυτό ήταν 478 λίρες, όπως είχε καταγράψει το BBC. Φέτος, υπήρξε μια κάποια μείωση, με το κόστος να ανέρχεται στις 249 λίρες (+49 λίρες ΦΠΑ). Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει 4 εισιτήρια, μίνι γεύμα σε ειδικό lounge, φωτογραφίες μαζί με τους παίκτες, φανέλα του αγώνα, είσοδο στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους παίκτες.

H Γουέστ Χαμ υπόσχεται την "απόλυτη εμπειρία της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο με τα χρώματα της ομάδας, μπροστά σε ένα κοινό 60.000 οπαδών", φωτογραφίες με τους παίκτες, είσοδο στα αποδυτήρια, αναγραφή του ονόματος του παιδιού στο πρόγραμμα του αγώνα, έξτρα εισιτήρια, ένα goodie bag με αναμνηστικά της ομάδας και χρεώνει συνολικά την εμπειρία με 700 λίρες, ενώ υπάρχει και ένα πιο προσιτό πακέτο, που κοστίζει 500 λίρες. H Λέστερ προσφέρει παρόμοια πακέτα σε παιδιά ως 11 ετών, των οποίων η αξία ανέρχεται στις 600 λίρες, ενώ η Τότεναμ δείχνει πιο προσιτή προς τους προέφηβους φαν της, προσφέροντας το σχετικό πακέτο μόνο με 405 λίρες. Η Κάρντιφ, η Γουότφορντ και η Μπόρνμουθ έχουν ρίξει κατακόρυφα τις τιμές, ζητώντας μόλις γύρω στις 200 λίρες από τους νεαρούς οπαδούς τους.

Το "αντί-παράδειγμα" της Λίβερπουλ

Στον αντίποδα, υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν ζητούν ούτε σέντ από τους νεαρούς οπαδούς τους για να μπουν στο γήπεδο, αντιθέτως, τους επιλέγουν μέσα από ειδικά διαμορφωμένα member clubs. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Χάντερσφιλντ, η Νιουκάσλ, η Φούλαμ και η Σαουθάμπτον συνιστούν το club των ομάδων που έχουν καθιερώσει "είσοδο δωρεάν" για τους νέους οπαδούς τους.

ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Σύλλογος-Κόστος σε λίρες
  1. Έβερτον 718
  2. Γουέστ Χαμ 700
  3. Λέστερ 600
  4. Τότεναμ 405
  5. Γουλβς 395
  6. Κρίσταλ Πάλας 375
  7. Μπράιτον 350
  8. Μπέρνλι 300
  9. Κάρντιφ 255
  10. Γουότφορντ 250
  11. Μπόρνμουθ 185
ΠΗΓΗ: contra.gr