Επίσημο: Υποψήφιο το Παγκρήτιο Στάδιο για τον τελικό του Europa Conference League

Κατατέθηκε σήμερα (Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου) από ΓΓΑ και ΕΠΟ στην ΟΥΕΦΑ ο φάκελος υποψηφιότητας της χώρας μας για τον τελικό του Europa Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου.
Η είδηση είχε γίνει γνωστή τον Νοέμβριο. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στις συναντήσεις που είχε τότε με αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον να διεξαχθεί διοργάνωση ή κάποιος τελικός τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.
Ένα ενδιαφέρον το οποίο το μετέφερε και στην ΕΠΟ, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Μέσα από εκείνες τις συζητήσεις προέκυψε η ιδέα η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα το Παγκρήτιο Στάδιο να εκδηλώσουν επίσημο ενδιαφέρον για τον τελικό της νεοσύστατης οργάνωσης της ΟΥΕΦΑ. Το Europa Conference League το οποίο θα μπει στις ζωές μας από την σεζόν 2021/2022.
Σε αυτό έπαιξε τον ρόλο του και το γεγονός ότι τον Ιούλιο είχε «ξεπαγώσει» το κονδύλι που είχε εγκριθεί για το στέγαστρο στο Παγκρήτιο Στάδιο, το οποίο δεν είχε απορροφηθεί από την ΕΠΟ με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μετακομίσει και η Εθνική στην Κρήτη για τα προκριματικά του Euro 2020.

Ποιές πόλεις είναι αντίπαλες
Τα Τίρανα (Π.Ο. Αλβανίας)
Τα Σκόπια (Π.Ο. Σκοπίων)
Η Σεντ Ετιέν (Π.Ο. Γαλλίας)

Για την σύνταξη του φακέλου το Υπουργείο είχε την συνδρομή των:
Υπουργείου Πολιτισμού
Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Υπουργείου Εξωτερικών
Υπουργείου Ανάπτυξης
Υπουργείου Οικονομικών
Υπουργείου Εργασίας
Υπουργείου Υγείας
Υπουργείου Ναυτιλίας
ΕΣΚΑΝ
Περιφέρεια Κρήτης
Δήμου Ηρακλείου
7η Υγειονομική Περιφέρεια
Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου
Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας
ΠΑΕ ΟΦΗ (που παραχωρεί δωρεάν τα προπονητικά του κέντρα)

Η επεξεργασία του φακέλου κράτησε 4 μήνες. Όλος ο φάκελος εκπονήθηκε από στελέχη της ΓΓΑ, της ΕΠΟ, του Δήμου Ηρακλείου και Ηρακλειώτες τεχνοκράτες εθελοντές.
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr