Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλες νίκες για Αταλάντα και Λειψία

Με το... ενάμιση πόδι στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η εκπληκτική Αταλάντα, μετά το επιβλητικό 4-1 επί της Βαλένθια, ενώ και η Λειψία με το «διπλό» στο Λονδίνο επί της Τότεναμ (0-1) κρατά την κατάσταση στα χέρια της.
Αταλάντα και Λειψία μπορούν πλέον να ονειρεύονται ενόψει των αγώνων ρεβάνς της 10ης Μαρτίου σε Ισπανία και Γερμανία αντίστοιχα.

Η ομάδα του Μπέργκαμο συνέτριψε με 4-1 την Βαλένθια και μόνο εάν «αυτοκτονήσει» στο «Μεστάγια» θα αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Το όνειρο για την ομάδα του Γκασπερίνι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν θα τελειώσει (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου) στην φάση των «16», καθώς από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση με τις «Νυχτερίδες» φρόντισε να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους «8».
Το γκολ του Τσερίσεφ στο 66' αφήνει κάποιες αμυδρές ελπίδες στην Βαλένθια, που χρειάζεται «καθαρό» 3-0 στο «σπίτι» της για να περάσει, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τους Ισπανούς. Ο Χάντεμπερ πέτυχε δύο γκολ, στο 16' και στο 63', ο Ίλιτσιτς στο 42' είχε κάνει το 2-0, ενώ στο 57' ο Φρόιλερ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.  

Το πέναλτι-γκολ του Τίμο Βέρνερ στο 58' (στην παράβαση υπέπεσε ο Ντέιβις) έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην Λειψία απέναντι στην Τότεναμ.
Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμπαν «απέδρασε» με «διπλό» από το Λονδίνο στον πρώτο αγώνα των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με τους «Πετεινούς» και πλέον, κρατά την κατάσταση στα χέρια της ενόψει της ρεβάνς επί γερμανικού εδάφους. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της φάσης των «16»:

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ 1-0
Ντόρτμουντ-Παρί Σεν-Ζερμέν 2-1

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου
Αταλάντα-Βαλένθια 4-1
Τότεναμ-Λειψία 0-1

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου
Νάπολι-Μπαρσελόνα
Τσέλσι-Μπάγερν

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι
Λιόν-Γιουβέντους


Ρεβάνς

Τρίτη 10 Μαρτίου
Βαλένθια-Αταλάντα
Λειψία-Τότεναμ

Τετάρτη 11 Μαρτίου
Παρί Σεν-Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Τρίτη 17 Μαρτίου
Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους-Λιόν

Τετάρτη 18 Μαρτίου
Μπαρσελόνα-Νάπολι
Μπάγερν-Τσέλσι