Κατσουράνης: "Έγινε εξαιρετική δουλειά στην Παναχαϊκή, δεν πήγε κάτι λάθος-Αυτοί που αποφάσιζαν δεν είχαν γνώση"

Ίσως για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2018 όταν και αποχώρησε από την Παναχαϊκή, ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για τους "Κοκκινόμαυρους" και τα όσα έγιναν με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την ομάδα.
Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και πρώην τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής, φιλοξενήθηκε στην διαδικτυακή εκπομπή "Betarades.gr", όπου αναφέρθηκε σε πολλά ποδοσφαιρικά θέματα από το δικό του παρελθόν, ενώ σχολίασε και για την ομάδα της Πάτρας, όταν αυτό τέθηκε στην κουβέντα.
Η πρώτη του τοποθέτηση για την Παναχαϊκή έγινε όταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν αναλάμβανε τεχνικός διευθυντής σε μία ομάδα και χαρακτηριστικά απάντησε:

"Ήμουν τεχνικός διευθυντής στην Παναχαϊκή. Ξεκινήσαμε από την Γ' Εθνική, ανεβήκαμε στην Β' προσπαθήσαμε, αλλά οι ιδέες που έχεις σχετικά με το ποδόσφαιρο και όλο αυτό που έχεις ζήσει πρέπει να το μεταδόσεις στα παιδιά και ουσιαστικά να στήσεις καλές ακαδημίες. Πρέπει να υπάρχει καλή αξιολόγηση στους νέους ποδοσφαιριστές γιατί στην ουσία αυτοί θα έρθουν μετά να μπουν στην πρώτη ομάδα. Μιλάμε για ηλικίες από 10 έως 16 ετών που για μένα μία σοβαρή ομάδα εκεί πρέπει να δώσει βάση για να έχει μέλλον. Οι μεγάλες ομάδες, ενώ έχουν ακαδημίες παίρνουν έτοιμους παίκτες. Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτό. Βλέπουμε τον Άγιαξ που στηρίζεται σε γηγενείς παίκτες. Είδαμε την Πλζεν που έπαιξε με τον Ολυμπιακό και άσχετα αν έφαγε τέσσερα γκολ, μέχρι το 60' ήταν ανταγωνιστική. Αυτά τα μοντέλα πρέπει να ακολουθήσουν οι ελληνικές ομάδες. Αυτό θέλει χρόνο και ο κόσμος να το αποδεχτεί".

Σε ερώτηση γιατί έφυγε από την Παναχαϊκή απάντησε: "Στην Παναχαϊκή κάναμε αυτό το πρόγραμμα (σ.σ. το παραπάνω), η ομάδα έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο την δεύτερη χρονιά στην Β' ΄Εθνική (2018-2019). 28 Νοεμβρίου έφυγα από την ομάδα και συνέχισε με τους συνεργάτες μου, με τα δικά μου άτομα και όπως ακριβώς την είχαμε στήσει. Μέχρι να φύγει ο προπονητής και όλοι οι άνθρωποι οι δικοί μου που ήρθαν σε ρήξη με την διοίκηση, η ομάδα ήταν 2η, θα πήγαινε στο μπαράζ με τον ΟΦΗ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν λειτουργούσαμε όπως την δεύτερη χρονιά που είχαμε Άρη και ΟΦΗ ως αντιπάλους (2017-2018), θα διεκδικούσαμε με βάσιμες ελπίδες και σύμφωνα με το σχέδιο μας την άνοδο. Η διοίκηση άρχισε να αναζητά άλλα πράγματα, να έχει άλλη φιλοσοφία, να μην θέλει να επενδύσει πάνω σε αυτό και οπότε μοιραία εγώ έφυγα".

Σε ερώτηση για το αν θα άλλαζε κάτι στην θητεία του στην Παναχαϊκή και αν πήγε κάτι λάθος απάντησε: "Δεν θα άλλαζα κάτι. Έγινε εξαιρετική δουλειά. Δεν πήγε τίποτα λάθος, απλά εκείνοι που αποφάσιζαν δεν είχαν την κατάλληλη γνώση. Οι αποφάσεις τους εξάλλου, δείχνουν που έχει οδηγηθεί η ομάδα αυτή τη στιγμή".