Οι όμιλοι του νέου Κόπα Αμέρικα 2020

Πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης η κλήρωση του Κόπα Αμέρικα 2020, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αργεντινή και την Κολομβία.
Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των έξι ομάδων, ενώ φέτος επίσημες προσκεκλημένες της CONMEBOL είναι η Αυστραλία και το Κατάρ. Δηλαδή 10 ομάδες από την Λατινική Αμερική, συν δύο οι προσκεκλημένες. Επικεφαλής των γκρουπ τέθηκαν οι οικοδέσποινες χώρες.
Από κάθε όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια αγωνίζονται χιαστί (1ος - 4ος, 2ος - 3ος κλπ).
Από φέτος, το Κόπα Αμέρικα αλλάζει μορφή. Πλέον θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ θα υπάρχουν δύο όμιλοι των έξι ομάδων, οι οποίοι θα καταρτίζονται σύμφωνα με την γεωγραφική θέση κάθε χώρας.
Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2020 σε πέντε πόλεις της Αργεντινής και τέσσερις της Κολομβίας.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον Κόσμο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, καθώς διεξάγεται από το 1916, ενώ από το 1993 συμμετέχουν ως προσκεκλημένες ομάδες από την Ασία και την υπόλοιπη Αμερική.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος (Βόρεια Ζώνη)
Αργεντινή
Αυστραλία
Βολιβία
Ουρουγουάη
Χιλή
Παραγουάη

2ος όμιλος (Νότια Ζώνη)
Κολομβία
Βραζιλία
Κατάρ
Βενεζουέλα
Εκουαδόρ
Περού