Κορυφαίος της 10ετίας σε γκολ και ασίστ ο Μέσι

Σε ακόμη μία κορυφή βρίσκει τον Λιονέλ Μέσι το τέλος της 10ετίας!
Ο σούπερ σταρ της Μπαρσελόνα είναι πρώτος σε γκολ και ασίστ στα πέντε κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!
Με την αξία του να μη φαίνεται μόνο από τους τίτλους που έχει κατακτήσει σε συλλογικό επίπεδο καθώς και με τις έξι "Χρυσές Μπάλες" που έχει στην κατοχή του αλλά και με τα τρομερά στατιστικά που τον συνοδεύουν την τελευταία δεκαετία.
Σε έρευνα που έκανε η ιστοσελίδα Opta, ο Αργεντίνος μάγος μετράει 369 γκολ, αφήνοντας 34 πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο (335 γκολ), με τον Έντινσον Καβάνι να βρίσκεται επίσης στο πόντιουμ με 223 γκολ και τη 10άδα να συμπληρώνουν οι Λεβαντόβσκι, Σουάρες, Αγκουέρο, Ιγκουαΐν, Ομπαμεγιάνγκ, Ιμπραΐμοβιτς και Μπενζεμά.
Εκεί βέβαια που υποκλίνεται κάποιος ακόμα περισσότερο στον Μέσι είναι στον τομέα των ασίστ καθώς ένας παίκτης της δικής του εκτελεστικής δεινότητας βρίσκει χρόνο να κάνει... ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του με πάσες που καταλήγουν σε γκολ.
Συγκεκριμένα, μετράει 136 ασίστ με τη φανέλα της Μπαρσελόνα αυτή τη 10ετία, με τον κοντινότερο διώκτη του Άνχελ Ντι Μαρία να έχει 108 και τον Μεσούτ Οζίλ να βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας, όπου στην πρώτη δεκάδα συμπεριλαμβάνει και τους Τόμας Μίλερ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νταβίντ Σίλβα, Ντιμίτρι Παγέτ, Κέβιν Ντε Μπράινε, Λουίς Σουάρες και Σεσκ Φάμπρεγας.

Αναλυτικά: