Τέλος οι μεγάλες ομάδες για την μεγαλύτερη προπονητική απάτη της 20ετίας, πλέον κομπάρσος στην Πρέμιερ Λιγκ!

Τέλος οι μεγάλες ομάδες για την μεγαλύτερη προπονητική απάτη της 20ετίας, πλέον κομπάρσος στην Πρέμιερ Λιγκ! Ή πιό σύντομα... ο Μουρίνιο στην Τότεναμ!
Η ομάδα πυροτέχνημα του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον πρώην μεταφραστή του Ρόμπσον στην Μπαρσελόνα. Έτσι κλείνει ο κύκλος των μεγάλων ομάδων για τον Μουρίνιο, ο οποίος πλέον όταν θα βρίσκει δουλειά, θα είναι σε ομάδες του βεληνεκούς των Λονδρέζων.
Και μάλιστα, ο Μουρίνιο, σύμφωνα με την «Daily Mail» δεν ήταν καν πρώτη επιλογή για την Τότεναμ, καθώς οι άνθρωποί της αρχικά βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του Μπρένταν Ρότζερς και όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεσμευτεί από τη Λέστερ, προχώρησαν τις συζητήσεις με τον Μουρίνιο.
Ο τσαρλατάνος των Ευρωπαϊκών γηπέδων που προ πολλού έχει χάσει την αξιοπρέπειά του, έχει κάνει μια "καριέρα" χτισμένη σε τρικ, μικροπρέπειες, προσβολές, δηλώσεις για δημιουργία εντυπώσεων, θράσος και καταστροφικό ποδόσφαιρο και λεωφορεία μπροστά στην εστία. Μια "καριέρα" που αποτελεί δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και της σοβαρότητας. Ένας άνθρωπος χωρίς ποδοσφαιρική κουλτούρα και χωρίς να έχει προσφέρει τίποτα στον "Βασιλιά των Σπορ". Ένας άνθρωπος που οι ήττες του αποτελούν νίκες του ποδοσφαίρου, ένας άνθρωπος πολύ μικρός για τα μεγέθη των μεγάλων Ευρωπαϊκών συλλόγων, ένας άνθρωπος που είναι αναλογικός σε μια εποχή ψηφιακή, ένας άνθρωπος που τον ξεπέρασε το ποδόσφαιρο, ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος με φοβική και ανέμπνευστη λογική, ένας άνθρωπος που δεν υπήρξε ποτέ κανονικός προπονητής και σοβαρός άνθρωπος, ένας άνθρωπος που έχει το  "σύνδρομο της τριετίας", καθώς καμία ομάδα δεν... αντέχει να τον κρατήσει στον πάγκο της για πάνω από 3 σεζόν, μια καρικατούρα του ποδοσφαίρου. Όμως για να είναι κάποιος μεγάλος προπονητής, πρέπει να είναι και μεγάλος ως άνθρωπος.

Φυσικά ...δήμιος του Μουρίνιο είναι ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος τόσο με τους Πρωταθλητές Ευρώπης, όσο και με την Ντόρτμουντ, "ευθύνεται" για αρκετές απολύσεις του.
Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι η Σέλτικ στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2003, όταν τον συνάντησε ως τεχνικό της Πόρτο, δεν καταδέχθηκε να πάρει κανένα αναμνηστικό, λόγω του πρωτοφανούς αντιποδοσφαίρου που έπαιζε η ομάδα του γελωτοποιού του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Για τον Μουρίνιο που κάποτε είχε χτυπήσει έξω από το γήπεδο ένα 14χρονο παιδάκι, οι οπαδοί τραγουδούσαν: "Πάρκαρε το λεωφορείο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παίξε ποδόσφαιρο με τον τρόπο του Μουρίνιο!"
Ο τεράστιος Γιόχαν Κρόιφ είχε δηλώσει: "Κανείς δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τα όσα λέει κατά καιρούς ο Μουρίνιο", ενώ ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν, είχε πει: "Γιατί πρέπει να ακούμε όσα λέει ο Μουρίνιο; Αυτό για το οποίο μιλάει είναι απλά μια απόλυτη ανοησία! Είναι προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον πλανήτη. Ποτέ δεν έχω ακούσει τόσα σκουπίδια μαζεμένα σε όλη μου τη ζωή. Ίσως ο σύλλογος είναι πολύ μεγάλος για εκείνον!"

Η Τότεναμ θα είναι η τελευταία ομάδα που θα κοροϊδέψει ο Μουρίνιο, ο οποίος είχε τις ευκαιρίες του στο ποδόσφαιρο και τις απώλεσε όλες.
Η απολιθωμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία του λέει: Το θέαμα και το αντιποδόσφαιρο στο βωμό του αποτελέσματος, η άμυνα σε πρώτο πλάνο, μεταγραφές εκατομμυρίων έτοιμων σταρ αντί της ανάδειξης παικτών από τις ακαδημίες και το φταίξιμο πάντα στους παίκτες.
Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ και τα τερτίπια του ξεπερασμένου και παρωχημένου Μουρίνιο δεν περνάνε πια, έχουν γίνει υπερβολικά προβλέψιμα για να πιάσουν οποιονδήποτε εξαπίνης. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την απόλυσή του από την Γιουνάιτεντ αδυνατούσε για μήνες να βρει ομάδα, αποδεχόμενος τελικά το πόστο του... τηλεσχολιαστή.

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τον περασμένο Ιούνιο ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τότεναμ, όταν οι "Σπερς" δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους "Ρεντς" οι οποίοι αναδείχθηκαν για 6η φορά Πρωταθλητές Ευρώπης, ο Μουρίνιο είχε πει: "Η πραγματικότητα είναι πως η Τότεναμ είχε 61% κατοχή μπάλας αλλά μηδέν σουτ στην εστία. Είχαν πολλές λάθος μεταβιβάσεις ενώ ο Χάρι Κέιν ήταν κρυμμένος όλη την ώρα", και συνέχισε λέγοντας: "Δεν μου αρέσει να κρατώ παίκτες που δεν θέλουν να μείνουν στο σύλλογο (Κρίστιαν Έρικσεν). Είναι κάποιες στιγμές που το κίνητρο ενός παίκτη επηρεάζει την απόδοσή και του είναι δύσκολο να κρατάς παίκτες χαρούμενους όταν έχουν άλλα όνειρα".
Μετά από το ειρωνικό "Δεν είσαι πια special one" που τραγουδούσαν οι φίλοι της Τότεναμ για το 0-3 στο Ολντ Τράφορντ στις αρχές της περασμένης σεζόν, είχε πει: "Δεν έλεγαν αυτό το τραγούδι όταν τους νικήσαμε στο Γουέμπλεϊ πριν λίγους μήνες και τους αφήσαμε έξω από τον τελικό του Κυπέλλου που ονειρεύονταν να πάνε. Ήταν ένας τίτλος που ήθελαν πολύ γιατί δεν έχουν και πολλούς όμως δεν τους αφήσαμε, Τότε δεν τραγουδούσαν".