Η Φλαμένγκο το Κόπα Λιμπερταδόρες!

Το δεύτερο Κόπα Λιμπερταδόρες της Ιστορίας της κατέκτησε χθες το βράδυ η Φλαμένγκο η οποία νίκησε σε έναν απίστευτο τελικό, που έγινε στη Λίμα του Περού, την Ρίβερ Πλέιτ με 1-2!
Με δύο γκολ του Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα στο 89' και στο 92', οι Βραζιλιάνοι έκαναν εκπληκτική ανατροπή και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Λατινικής Αμερικής!
Μεγάλη δικαίωση και για τον τεχνικό των θριαμβευτών, Ζόρζε Ζέσους, ο οποίος μετά τους δύο τελικούς που έχασε με την Μπενφίκα, τον ένα στα τελευταία λεπτά και τον άλλο στην παράταση, πλέον ήταν η δική του σειρά για να πανηγυρίσει! Μάλιστα ο Πορτογάλος έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος προπονητής που κατακτά το Κόπα Λιμπερταδόρες, μετά τον Κροάτη Μίρκο Γιόζιτς, που το είχε πετύχει το 1991 με την Κόλο Κόλο. Άλλωστε ο Ζέσους μετά το ματς δήλωσε ότι αυτός είναι ο σημαντικότερος τίτλος της καριέρας του.
Η Φλαμένγκο μπήκε πιό δυναμικά στο ματς, όμως η Ρίβερ Πλέιτ ισορρόπησε την αναμέτρηση και προηγήθηκε στο 14' με τον Ράφαελ Μπορέ.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Μαρτσέλο Γκαγιάρδο έκανε κάποιες ευκαιρίες, με την Φλαμένγκο να πλησιάζει την ισοφάριση στο 37' με τον Παλάσιος.
Στο 57', μετά από πλαγιοκόπηση που έκαναν από τα αριστερά οι παίκτες του Ζέσους, η μπάλα έφτασε στον Γκαμπριέλ που έκανε το σουτ μέσα από την μικρή περιοχή και είδε τη μπάλα να σταματάει σε σώματα αμυντικών, με τον Εβέρτον να παίρνει το ριμπάουντ αλλά το σουτ του να βρίσκει τον Αρμάνι που έπεσε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε σταθερά.
Μετά οι Βραζιλιάνοι ανέβασαν "στροφές" με αδιάκοπο τρέξιμο, φοβερή δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες και διεκδίκηση κάθε μπαλιάς.
Στο 81' όμως ο Παλάσιος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, με την συνέχεια ωστόσο να φέρνει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Κόπα Λιμπερταδόρες!
Η αρχή έγινε στο 89' όταν ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα δέχθηκε εξαιρετική ασίστ από τον Βιτίνιο και έφερε το ματς στα ίσα με πλασέ στην κενή εστία.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Βραζιλιάνοι ξεχύνονται στην αντεπίθεση ο Γκαμπριέλ πήρε παραμάζωμα τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Ρίβερ που προσπάθησαν να τον κόψουν, για να φέρει τη μπάλα στο αριστερό του πόδι και με ένα ευθύβολο σουτ νίκησε και τον Αρμάνι κάνοντας την ολική ανατροπή!
Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων το ματς είχε νεύρα, με τους Παλάσιος και Γκαμπριέλ να αντικρίζουν απευθείας κόκκινη κάρτα, με το 2-1 για την "Ρουμπρονέγρο" να μένει μέχρι το φινάλε και να βρίσκει τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τους δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της στις εξέδρες του Μονουμεντάλ να παραληρούν για τον μεγάλο θρίαμβο!