Φινάλε με νίκη η Εθνική στα προκριματικά

Με νίκη ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2020, καθώς νίκησε με 2-1 την Φινλανδία.
Η ομάδα του Τζον Φαν’ τ Σιπ, παρότι αποκλείστηκε από την τελική φάση, με την τρίτη σερί της νίκη που συνοδεύτηκε με μία ακόμη καλή εμφάνιση, άφησε «γλυκιά» γεύση και ελπίδες για την συνέχεια.
Μάλιστα η τελευταία φορά που είχε πετύχει 3 σερί νίκες ήταν το Φθινόπωρο του 2016, επί ημερών Σκίμπε.
Αγωνιστικά η Εθνική είχε την κατοχή αλλά δεν απειλούσε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίωρο. Παρόλα ταύτα οι Φινλανδοί πήραν προβάδισμα ενάντια στη ροή του αγώνα στο 27ο λεπτό, σε φάση που υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη οι κεντρικοί αμυντικοί της.
Ο Χατζηδιάκος δεν έβαλε καλά το σώμα για την κεφαλιά σε ένα γέμισμα, η μπάλα τον πέρασε και ο Σταφυλίδης έκανε ακόμη μεγαλύτερο σφάλμα προσπαθώντας να την περάσει δίπλα από τον Πούκι, καθώς το μόνο που κατάφερε ήταν να τη στείλει στο σώμα του αντιπάλου του, που προχώρησε ψύχραιμα και πλάσαρε τον Βλαχοδήμο για το 0-1, για το 10ο γκολ του σε ισάριθμους αγώνες στα προκριματικά.
Η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, στο πρώτο ημίχρονο, χάθηκε στο 39', όταν ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακασέτας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γιόρονεν έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε σωτήρια.
Ο Σκανδιναβός πορτιέρε δεν κατάφερε όμως να αντιδράσει στο 47', σε φάση που μετά το γύρισμα του Λημνιού η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, εκείνος γύρισε για τον Μάνταλο, ο οποίος με κοντινό πλασέ ισοφάρισε.
Στο 62' ο Λημνιός μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί, απέκρουσε ο Γιόρονεν και στη συνέχεια, ο Γιαννούλης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ.
Τελικά, η ανατροπή για την Εθνική συντελέστηκε στο 70ό λεπτό: Ο Γιαννούλης σέντραρε από αριστερά, ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, ο Κουλούρης με όλη την εστία μπροστά πλάσαρε πάνω στον Γιόρονεν (!), αλλά στο ριμπάουντ ο Γαλανόπουλος από κοντά έκανε το 2-1, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του με τη γαλανόλευκη φανέλα.