Επίσημο: Η Λίβερπουλ θα παίξει σε 2 ηπείρους, σε 2 διοργανώσεις, 2 ματς, σε 2 συνεχόμενες ημέρες!

Είναι επίσημο πλέον! Η Λίβερπουλ θα αγωνιστεί στον προημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας κόντρα στην Άστον Βίλα και μετά από ελάχιστες ώρες θα αγωνιστεί στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Κατάρ!
Δηλαδή οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα παίξουν σε 2 ηπείρους, σε 2 διοργανώσεις, 2 ματς, σε 2 συνεχόμενες ημέρες!
Όπως έγινε επίσημα γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, δεν θα υπάρχει μετάθεση του Άστον Βίλα-Λίβερπουλ, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να αγωνίζεται κανονικά στις 17 Δεκεμβρίου σε μονό προημιτελικό Λιγκ Καπ και την επόμενη ημέρα να παίζει στο Κατάρ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.
Αυτό σημαίνει πως η Λίβερπουλ θα αγωνιστεί εντός ενός 24ώρου σε 2 διοργανώσεις κατεβάζοντας 2 διαφορετικές ομάδες σε 2 διαφορετικές ηπείρους, και εκτός απροόπτου στον αγώνα με την Άστον Βίλα για το Λιγκ Καπ οι "Ρεντς" θα παίξουν κυρίως με νεαρούς ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που στη Ντόχα θα βρίσκεται η αποστολή της πρώτης ομάδας!
Κάτι ανάλογο βέβαια είχε συμβεί και τον Δεκέμβριο του 1986, αλλά σαφώς με πολύ πιό εύκολο πρόγραμμα, καθώς και τα δύο ματς έγιναν επί Αγγλικού εδάφους. Τότε, η Λίβερπουλ στα πλαίσια της Boxing Day του πρωταθλήματος (26/12) αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ήττα 0-1) και την αμέσως επόμενη ημέρα νίκησε την Σέφιλντ Γουένσντεϊ εντός έδρας, με σκορ 1-0.