Νταμπίζας: "Θα δοθούν απαντήσεις"

Θέση πήρε ο Νίκος Νταμπίζας για όσα του καταλογίζονται μετά την απομάκρυνσή του από την θέση του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, παραθέτοντας στοιχεία και υποστηρίζοντας πως σύντομα θα δοθούν απαντήσεις στην "διαστρεβλωμένη πραγματικότητα".

Αναλυτικά η ανάρτηση του βετεράνου αμυντικού της Νιουκάσλ και Πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 στα social media:

"Στο πλαίσιο του σεβασμού που διέπει συνεργασίες ακόμα και μετά τη λύση αυτών, όπως και της προστασίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, συνειδητά επέλεξα να μην τοποθετηθώ σε όσα κατά καιρούς "επικοινωνήθηκαν" για τη λύση της συνεργασίας μου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Και ενώ έχει περάσει εύλογο χρονικό διάστημα, ακόμα και τώρα γίνονται "στοχευμένες" αναφορές από συγκεκριμένους δημοσιογράφους/αρθρογράφους στις "ευεργετικές" για τον Παναθηναϊκό συνέπειες αυτής της επιλογής…

Αναγκάζομαι να παραθέσω τα παρακάτω και σύντομα θα αναφερθώ και αναλυτικότερα για την διαστρεβλωμένη πραγματικότητα που στοχευμένα έχει επικοινωνηθεί για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ως προς τα "εγκατάλειψης και… επαναφοράς του πλάνου "ελληνοποίησης" της ομάδας, αναφέρω απλώς τα εξής.

Λαμία- ΠΑΟ: 7 Ελληνες
ΠΑΟ-ΟΦΗ: 6 Ελληνες
Άρης- ΠΑΟ: 7 Ελληνες
ΠΑΟ- ΟΣΦΠ: 6 Ελληνες
Πανιώνιος-ΠΑΟ: 5 Ελληνες
ΠΑΟ - Ξάνθη: 7 Ελληνες.

Μετά τη λύση της συνεργασίας και την… "επαναφορά" του πλάνου...

Ατρομητος - ΠΑΟ: 7 Ελληνες
ΠΑΟ-ΑΕΛ: 9 Ελληνες (Ινσούα - Γιόχανσον τιμωρημένοι).
ΠΑΟΚ - ΠΑΟ: 6 Ελληνες
ΠΑΟ – ΑΕΚ: 6 Ελληνες

* Υπενθυμίζεται ότι σε ρόστερ 30 παικτών, οι 20 είναι Έλληνες, (12 από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού) και μόλις οι 10 ξένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας του ροστερ είναι 22.5 έτη.

Δεν περίμενα ποτέ να μου αναλογεί οτιδήποτε θετικό συμβαίνει μετά τη λύση της συνεργασίας μου με τον Παναθηναϊκό όσον αφορά την εξέλιξη, την απόδοση και τα αποτελέσματα της ομάδας. Συνεχίζονται όμως οι "εκ βαθέων" αναλύσεις και παρουσιάζεται ως ένας κύριος λόγος της καλύτερης απόδοσης, όπως και των αποτελεσμάτων της ομάδας, η φυγή του "κακού" που… καταδυνάστευε το ποδοσφαιρικό τμήμα!

Σύντομα θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει, διότι προφανώς η σιωπή μου όχι μόνο δεν εκτιμάται, αλλά εκλαμβάνεται από κάποιους ως "αδυναμία".

Y.Γ.1 Κατά ένα "μαγικό" τρόπο τα αρνητικά αποτελέσματα αποδίδονται στον "κακό σχεδιασμό του καλοκαιριού" και τα θετικά αποτελέσματα αποδίδονται στη "φυγή του κακού" που... είχε κάνει τον "κακό σχεδιασμό";

Υ.Γ.2 Με γεμίζει ικανοποίηση η σταδιακή βελτίωση της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Το πλάνο εξελίσσεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα και τη διάρκεια.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και αυτό αυξάνει την πίεση σε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου για να αναπτυχθεί περισσότερο το πλάνο. Το μεγαλύτερο κέρδος και πάνω από κάθε απόδοση και αγωνιστικό αποτέλεσμα είναι το "δέσιμο" του κόσμου με την ομάδα στη διάρκεια των αγώνων με τον ΟΣΦΠ και την ΑΕΚ. Και εκεί πρέπει να εστιάσουν ΟΛΟΙ.

Νίκος
Νταμπίζας".