Aποκάλυψη-σοκ Ασπρίγια: "Μου ζήτησαν την άδεια για να σκοτώσουν τον Σιλαβέρτ"

Μία αποκάλυψη-σοκ έκανε ο Φαουστίνο Ασπρίγια στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για τον ίδιο.
Συγκεκριμένα, είπε πως πριν από 22 χρόνια τον είχε πλησιάσει ένας έμπορος ναρκωτικών και του ζήτησε την άδεια για να σκοτώσει τον γκολκίπερ της Εθνικής Παραγουάης, Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ!
Στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ασπρίγια, με τίτλο "Φαουστίνο ο Μεγάλος", ο παλαίμαχος στράικερ των Νιουκάσλ και Πάρμα, δήλωσε πως μία διαμάχη που είχε εντός γηπέδου με τον Σιλαβέρτ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Κολομβία-Παραγουάη για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998, στις 2 Απριλίου 1997, παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στον θρυλικό τερματοφύλακα της Παραγουάης.
Σε εκείνο το ματς, ο Ασπρίγια και ο Σιλαβέρτ είχαν έντονο διαπληκτισμό και το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθούν αμφότεροι στο 79ο λεπτό, με αυτή την κόντρα να δίνει σε κάποιους το ερέθισμα να βγάλουν από τη μέση τον Σιλαβέρτ!
Συγκεκριμένα, ένας έμπορος ναρκωτικών με το ψευδώνυμο Χούλιο Φιέρο, πλησίασε λίγες ημέρες αργότερα τον Ασπρίγια κατά τη διάρκεια της παραμονής του Κολομβιανού στο ξενοδοχείο και του είπε: "Ζητάμε να μας δώσεις εξουσιοδότηση για να σκοτώσουμε τον Σιλαβέρτ".
Με τον Ασπρίγια να σοκάρεται από αυτό που του ειπώθηκε και να απαντάει ως εξής: "Πώς σου ήρθε αυτό; Είσαι τρελός, στο ποδόσφαιρο αυτό που γίνεται στο γήπεδο μένει στο γήπεδο". Η απάντηση αυτή έσωσε την ζωή του 54χρονου σήμερα Σιλαβέρτ που βρισκόταν σε κίνδυνο μετά από το επεισόδιο που είχε με τον 50χρονο πλέον Ασπρίγια.
Θυμίζουμε πως ένας συμπατριώτης του Τίνο Ασπρίγια, ο Κολομβιανός Αντρές Εσκομπάρ ήταν ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος πέρασε στην Ιστορία καθώς δολοφονήθηκε στις 2 Ιουλίου 1994, λίγο μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με πολλούς να εκτιμούν πως με το αυτογκόλ που πέτυχε στο ματς με τις ΗΠΑ, θεωρήθηκε υπεύθυνος από τα ισχυρά καρτέλ για τον αποκλεισμό της Εθνικής Κολομβίας στη φάση των ομίλων και αποφασίστηκε η εκτέλεσή του ως μία πράξη εκδίκησης.