Κατεργιαννάκης στον Σπορ FM: «Ο τερματοφύλακας είναι σαν τον… καρδιολόγο»

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Φάνης Κατεργιαννάκης, φιλοξενήθηκε στην κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας, τον Σπορ FM 94,6 και μίλησε για τον ρόλο του τερματοφύλακα, την δική του ενασχόληση με την εκγύμναση των γκολκίπερ της Εθνικής.
Θυμήθηκε το έπος του 2004, αλλά και την μεγάλη του εμφάνιση το 2002 στη νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, ο Φάνης Κατεργιαννάκης μίλησε στον Δημήτρη Τσακίρη για:

-την δυσκολία της θέσης του τερματοφύλακα: «Εμάς τότε μας στήριζαν όταν κάναμε λάθος. Τώρα αν είσαι Ελληνάκι, με το πρώτο λάθος σε πετάνε έξω. Είναι δύσκολη θέση, σαν του καρδιολόγου. Σώζεις 100 ζωές, αλλά ένας να πεθάνει… Θέλω να μεταδώσω τις γνώσεις μου πλέον ως προπονητής τερματοφυλάκων».

-την μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό το 2002 και την μεταγραφή που ακολούθησε: «Ήταν η μέρα μου, ήταν η κακή μέρα των επιθετικών του Ολυμπιακού, ένας συνδυασμός νομίζω. Οι δύσκολες αποκρούσεις ήταν μία ή δύο, όλα τα άλλα πήγαιναν πάνω μου. Ο Αλέκος (σ.σ. Αλεξανδρής) μου έλεγε μετά το ματς ‘με παπά κοιμήθηκες;’. Μου είχαν πει από τον Δεκέμβριο αν θέλω να πάω στον Ολυμπιακό. Τότε δεν έπαιζα στον Άρη, αλλά τραυματίστηκε ο Δέλλιος και μετά από εκείνη την εμφάνιση ήρθε η μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, με Ελευθερόπουλο, Γεωργίου και Γιάννου».

-την συμμετοχή του στην ομάδα του 2004: «Σίγουρα θα ήθελα να παίξω, αλλά ήμασταν όλοι μια παρέα. Βγάζαμε τις προπονήσεις μόνοι μας, δεν είχαμε προπονητή τερματοφυλάκων και βάζαμε όλοι το εμείς πάνω από το εγώ. Ο στόχος μας πηγαίνοντας εκεί ήταν να… βάλουμε ένα γκολ. Μετά μία νίκη. Και ήρθαν και τα δύο στην πρεμιέρα. Κανείς δεν το περίμενε αυτό που έγινε, δεν είχαμε συζητήσει καν για πριμ. Ο κ. Ρεχάγκελ έλεγε πως αν δεν καταφέρνουν να σκοράρουν για ώρα οι αντίπαλοι, αγχώνονταν και κατέρρεαν σιγά-σιγά. Δυστυχώς την επιτυχία του 2004 δεν την αξιοποιήσαμε. Την εκμεταλλεύτηκαν λάθος άτομα».

-τις αλλαγές στην Εθνική: «Είναι ευκαιρία να μπουν νέα πρόσωπα, να μπουν νέα παιδιά στα βαθιά».

-το αποψινό Άρης-Ολυμπιακός: «Παίζει μεγάλο ρόλο η τύχη. Είδαμε στο ματς του Άρη με την ΑΕΛ πόσες ευκαιρίες έχασε. Στον Ολυμπιακό δεν βγήκε η διαχείριση του ρόστερ στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά είναι πολλά τα δύο χρόνια χωρίς τίτλο».