Τα βραβεία «The Best» της ΦΙΦΑ

Τα βραβεία «The Best» της ΦΙΦΑ απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στα κορυφαία αστέρια του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, στην λαμπερή τελετή που έγινε στο ιστορικό «Teatro alla Scala» του Μιλάνο.
Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε Κορυφαίος Ποδοσφαιριστής του Κόσμου, με το κοινό να αποθεώνει τον Αργεντίνο σούπερ σταρ της Μπαρσελόνα. Ο Γιούργκεν Κλοπ αναδείχθηκε Κορυφαίος Προπονητής, καθώς οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στον Άλισον Μπέκερ απονεμήθηκε το βραβείο του Καλύτερου Τερματοφύλακα.







Αναλυτικά τα βραβεία «The Best»:

  • Καλύτερος παίκτης: Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το βραβείο συγκεντρώνοντας 46 πόντους στην ψηφοφορία της ΦΙΦΑ (συμμετείχαν αρχηγοί και προπονητές εθνικών ομάδων καθώς και δημοσιογράφοι) έναντι 38 του Φαν Ντάικ και 36 του Ρονάλντο, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σαλάχ (26 πόντοι), Μανέ (23 πόντοι), Εμπαπέ (17 πόντοι), Ντε Γιονγκ (16 πόντοι), Αζάρ (16 πόντοι), Ντε Λιχτ (9 πόντοι) και Κέιν (5 πόντοι).
  • Καλύτερη παίκτρια: Η Mέγκαν Ραπίνο, με την 34χρονη Αμερικανίδα εξτρέμ να επιβραβεύεται μετά από μία σούπερ χρονιά που την βρήκε το περασμένο καλοκαίρι να κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Συνυποψήφιες ήταν η επίσης Αμερικανίδα Άλεξ Μόργκαν και η Αγγλίδα Λούσι Μπρονζ.
  • Καλύτερος προπονητής: Ο Γιούργκεν Κλοπ που πανηγύρισε το 2019 το Τσάμπιονς Λιγκ ως τεχνικός της Λίβερπουλ, με τον Γερμανό να αφήνει πίσω του τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Μαουρίσιο Ποτσετίνο.
  • Καλύτερος(η) προπονητής (Γυναικών): Η Τζιλ Έλις που κατέκτησε το Μουντιάλ με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε η πρώτη στην ιστορία που κατέκτησε δύο διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα (2015, 2019).
  • Καλύτερος τερματοφύλακας: Ο Άλισον Μπέκερ που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Λίβερπουλ, επικρατώντας στη σχετική ψηφοφορία των Έντερσον Μοράες και Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν.
  • Καλύτερη τερματοφύλακας: Η Σάρι Φαν Φένεντααλ της Ατλέτικο Μαδρίτης και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας.
  • Βραβείο Φέρεντς Πούσκας (για το καλύτερο γκολ της χρονιάς): Ντάνιελ Ζόρι για το εκπληκτικό γκολ του με ανάποδο ψαλίδι κόντρα στην Φερεντσβάρος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ντέμπρετσεν, με τον 18χρονο Ούγγρο φορ να επικρατεί στη σχετική ψηφοφορία έναντι των Λιονέλ Μέσι και Χουάν Φερνάντο Κιντέρο.
  • Βραβείο για τον καλύτερο οπαδό: Η Σίλβια Γκρέκο που πηγαίνει στο γήπεδο της Παλμέιρας και περιγράφει τους αγώνες της βραζιλιάνικης ομάδας στον τυφλό γιο της, που τον συνοδεύει στις εξέδρες.
  • Βραβείο Fair Play: Ο Μαρσέλο Μπιέλσα καθώς πέρυσι σε αγώνα της Τσάμπιονσιπ κόντρα στην Άστον Βίλα, έδωσε εντολή στους παίκτες του να αφήσουν να σκοράρει η αντίπαλος για να τηρηθεί το fair play (οι παίκτες της Λιντς είχαν σκοράρει ενώ βρισκόταν στο έδαφος τραυματίας ένας παίκτης των "Βίλανς").
  • Καλύτερη ανδρική 11άδα: Άλισον Μπέκερ (τερματοφύλακας), Ματάις Ντε Λιχτ, Σέρχιο Ράμος, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, Μαρσέλο (άμυνα) Λούκα Μόντριτς, Φρένκι Ντε Γιόνγκ (μεσαία γραμμή), Κίλιαν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι, Εντέν Αζάρ, Κριστιάνο Ρονάλντο (επίθεση).
  • Καλύτερη γυναικεία 11άδα: Φαν Φένεντααλ (τερματοφύλακας), Ρενάρντ, Μπρονζ, Ο' Χάρα, Φίσερ (άμυνα), Χένρι, Λαβέλ, Ερτς (μεσαία γραμμή), Μόργκαν, Ραπίνο, Μάρτα (επίθεση).