Λεουτσάκος: "Αν δεν μπορούσαν, ας μην έκαναν την αναδιάρθρωση"

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πια το σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λιγκ 2 προκειμένου να καταγράφει το κλίμα στις τάξεις των ομάδων μετά την πρόταση της ΕΡΤ.
Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δίνει μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 φιλοξενήθηκε στον Σπορ FM λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν θα έπρεπε να έχει γίνει η αναδιάρθρωση από τη στιγμή που δεν τηρείται η συμφωνία. Μεταξύ άλλων, από τις δηλώσεις του, ξεχωρίζει αυτό που τονίζει ότι υπάρχουν πρόεδροι ομάδων που σκέφτονται μέχρι και να καταθέσουν τα δελτία των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

«Είχαμε κάποιες συζητήσεις με την προηγούμενη διοίκηση και τον κύριο Δρόσο, ανταλλάξαμε επιστολές, είχαμε κάνεις συζητήσεις με αρκετές ομάδες. Είχαμε πει να γίνει μια λελογισμένη μείωση να αρχίσει το πρωτάθλημα. Τώρα ήρθε ένα χαρτί που λέει 60% μείωση. Είναι άδικο αυτό που γίνεται με αυτή την κατηγορία.
Πέρυσι οι ομάδες μπήκαν σε μια αναδιάρθρωση και ρίξαμε χρήματα με σκοπό να έρθει αυτό το συμβόλαιο, που ήταν αρχικά πενταετίας, μετά μετατράπηκε σε τριετίας, αλλά τελικά έγινε για ένα χρόνο. Μετά κόπων και βασάνων προχώρησε αυτή η αναδιάρθρωση, μετά ήρθε η μείωση. Είχαμε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την διοίκηση, αλλά έφτασε η μείωση στο 60%. Οι ομάδες ενημερώθηκαν άμεσα, γιατί με τις επενδύσεις που έχουν κάνει και τα λεφτά που έχουν ρίξει το τελευταίο τρίμηνο είναι δύσκολο να προχωρήσει η κατάσταση.
Ο κ. Γραμμένος έχει ενημερωθεί και τώρα και νωρίτερα ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Το πρόβλημα ήρθε τώρα, η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει θέση. Το κατανόησε και περιμένουμε να γίνουν κάποια τηλέφωνα για να στηριχθούν οι ομάδες. Είναι άδικο αυτό που έγινε. Ας μην έκαναν την αναδιάρθρωση, αν δεν μπορούσαν. Στο τραπέζι έκατσαν η Κυβέρνηση, η Super League κι εμείς τελευταίοι. Πέρυσι οι ομάδες της Super League 1 τα πήραν, εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ.
Έχουμε προέδρους που σκέφτονται μέχρι και να παραδώσουν τα δελτία στην ΕΠΟ. Προέδρους από μεγάλες, ιστορικές ομάδες, από την επαρχία. Θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά οι ομάδες αποφασίζουν εγώ απλά στηρίζω τις επιλογές τους. Όταν τους τάζεις ότι θα πάρουν κάποια λεφτά και δεν τους τα δίνεις, τότε πως θα γίνει; Και στην πρώτη επαφή που είχαμε κάνει είχαμε πει 35% στην Super League και 65% σε εμάς και δεν έγινε τίποτα. Κάποιες ομάδες είχαν βάλει στα έσοδα τα εγγυημένα τηλεοπτικά και τώρα δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής.
Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κάποιες ομάδες να κινηθούν νομικά εναντίον της ΕΡΤ. Ήδη απ’ ό,τι ξέρω θα το κάνει ο Απόλλωνας Σμύρνης, που έχει συμβόλαιο». ΠΗΓΗ: mikriliga.com