Ο Βαγγέλης Καούνος στο Campion.gr!

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο Βαγγέλης Καούνος στο Campion.gr! Ο πρώην άσος του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αστέρα Τρίπολης, μας μίλησε για τις ομάδες των οποίων φόρεσε την φανέλα, για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια δεν μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Αρτινό πρώην επιθετικό, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε 5 (!) από τις ομάδες που συμμετείχαν πέρυσι στην Σούπερ Λιγκ (ΠΑΣ, Αστέρας, ΑΕΛ, Παναιτωλικός, Ξάνθη), αν τον προσέγγισε κανείς για να επηρεάσει την απόδοσή του σε κάποιο ματς.

Βαγγέλη, καταρχήν που σε βρίσκουμε;
Συνήθως είμαι μεταξύ Αθήνας και Άρτας, Αυτή την στιγμή είμαι στο καινούριο κατάστημα (σ. σ. Bistrot Cafe, Περιφερειακή Οδός και Βενιζέλου, Άρτα) που ανοίξαμε με τους δύο συνεταίρους μου, τον Σωτήρη Καλόγηρο και τον Νίκο Τρομπούκη. Αυτό τον καιρό περνάω περισσότερο χρόνο στην Άρτα. Πάντα ήθελα να επενδύσω στην πόλη που μεγάλωσα. Ήθελα να κάνω κάτι καλό, κάτι ξεχωριστό, μέσα από το οποίο να δώσω δουλειά σε συντοπίτες μου και να βάλω και γω το λιθαράκι μου στην ανάπτυξη του τόπου μου.

Ασχολείσαι πλέον καθόλου με το ποδόσφαιρο;
Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούμαι πλέον με το ποδόσφαιρο, έχω αποτραβηχτεί. Όταν βρίσκω χρόνο όμως παρακολουθώ τις ομάδες στις οποίες έχω αγωνιστεί.


Το ποδόσφαιρο, εκτός από οικονομικά οφέλη, τι άλλο σου έχει προσφέρει;
Μέσα από το ποδόσφαιρο έχω χτίσει την προσωπικότητά μου. Με έχει βοηθήσει σε πάρα πολλούς τομείς. Έχω συναντήσει σημαντικούς ανθρώπους και έχω κάνει δυνατές φιλίες. Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου και ότι έχω κάνει μετέπειτα το έχω κάνει λόγω του ποδοσφαίρου.

Στην καριέρα σου έκανες κάτι για το οποίο μετάνιωσες;
Ψάχνοντας ίσως βρω κάποια λάθη τα οποία έχω κάνει, αλλά δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Εάν ξεκινούσα πάλι από την αρχή πάλι τα ίδια θα έκανα, θα ήμουν πάλι ο ίδιος χαρακτήρας, ο ίδιος εγωιστής. Δεν θα άλλαζα κάτι με τίποτα. Λάθη κάνουμε όλοι στην ζωή μας αλλά γίνονται για κάποιο λόγο. Και θεωρώ ότι ότι γίνεται, γίνεται για καλό.


Δύο από τις ομάδες των όποιων φόρεσες τις φανέλες, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Αστέρας Τρίπολης, είχαν άσχημη σεζόν πέρυσι, με αποτέλεσμα ο πρώτος να υποβιβαστεί και ο δεύτερος να "σώσει" την κατηγορία στο τέλος. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε για τον καθένα;
Από αυτά που είδα, στις λεπτομέρειες κρίθηκε και ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννινα και η κακή πορεία του Αστέρα Τρίπολης. Το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο. Χρειάζεται να είσαι συνέχεια "από πάνω", πρέπει να εμπλουτίζεις την ομάδα με ποδοσφαιριστές, να μην εφησυχάζεσαι και σίγουρα να έχεις ένα αξιόλογο προπονητικό τιμ. Από εκεί και πέρα λάθη μπορούν να γίνουν. Κάποιες φορές καλύπτονται, κάποιες όχι. Στον ΠΑΣ βέβαια στοίχισαν την κατηγορία. Τα λάθη πολλές σε βοηθούν να προχωρήσεις και μέσα από αυτά τα λάθη ο ΠΑΣ έχει μάθει πράγματα και είμαι σίγουρος ότι θα ανέβει την επόμενη χρονιά.

Παρακολούθησες καθόλου τον ΠΑΣ στα φετινά φιλικά;
Δεν έχω δει κάποιο παιχνίδι φέτος, αλλά από αυτά που διαβάζω και μαθαίνω, έχουνε γίνει καλές κινήσεις και σίγουρα στόχος είναι η άνοδος.


Συμφωνείς με την μείωση των ομάδων στα Εθνικά πρωταθλήματα; Είναι αυτή η λύση στο πρόβλημα;
Στην ουσία αυτό γίνεται από μόνο του. Όλα ξεκινούν από το οικονομικό. Βλέπουμε ομάδες να αποσύρονται και να μην μπορούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα γιατί δεν έχουν χρήματα. Επομένως είναι φυσικό επακόλουθο να γίνει αυτή η μείωση.

Από ποιά ομάδα στην οποία αγωνίστηκες, έχεις τις καλύτερες εντυπώσεις και τις καλύτερες αναμνήσεις;
Είναι πολλές οι ομάδες από τις οποίες έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, είναι η Καλαμάτα, είναι ο Αστέρας Τρίπολης, είναι η Κοζάνη όταν πρωτοξεκίνησα. Πέρασα πολύ καλά. Από όλες τις ομάδες έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις, απλά σε κάποιες είναι λίγο πιό έντονες.

Θεωρείς ότι αδικήθηκες από κάποια ομάδα ή κάποιον προπονητή;
Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν αδικίες, υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Υπάρχει και πάντα θα υπάρχει ένα κατεστημένο. Το θέμα είναι να είσαι δυνατός και να μπορείς να τα βάλεις και με το κατεστημένο. Να πιστεύεις στον εαυτό σου, να δουλεύεις και να προχωράς.


Στην καριέρα σου έχεις πετύχει πολλά γκολ. Ποιό ξεχωρίζεις;
Είναι αρκετά τα γκολ και κάποια είναι και σημαντικά. Μπορώ να θυμηθώ ένα γκολ που σημείωσα όταν έπαιζα με την Ξάνθη κόντρα στον Άρη. Νικήσαμε μέσα στην Ξάνθη με 1-0 με ανάποδο ψαλίδι δικό μου και βγήκαμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από εκεί και πέρα σε κάθε ομάδα στην οποία αγωνίστηκα, μπορώ να θυμηθώ 1-2 γκολ τα οποία εκτός από ωραία σαν εκτέλεση, ήταν και καθοριστικά σαν αποτέλεσμα.

Σε έχει προσεγγίσει ποτέ κανείς με σκοπό να επηρεάσει την απόδοσή σου σε κάποιο ματς;
Εννοείται. Έχει γίνει κάποιες φορές, αλλά η αντιμετώπιση που είχα απέναντι σε αυτούς που με προσεγγίσανε ήταν αρνητική γιατί είμαι ενάντια σε αυτά τα πράγματα. Θεωρούσα και θεωρώ ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να "στηθείς" και να πουλήσεις τους συμπαίκτες σου, τον εαυτό σου, τον κόσμο και την ίδια την ομάδα. Πάντα ήμουν πολέμιος σε αυτό, πάντα με βρίσκαν απέναντί τους και όταν κατάλαβαν ότι δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες δεν με προσέγγισαν ποτέ.