Η Λίβερπουλ το Σούπερ Καπ Ευρώπης!

Ότι είναι το αφεντικό του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέδειξε ξανά η Λίβερπουλ, η οποία μετά το Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης!
Ένα από τα καλύτερα ματς του θεσμού ολοκληρώθηκε με μεγάλη θριαμβεύτρια την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, η οποία χρειάστηκε 120' αγωνιστικά λεπτά και την διαδικασία των πέναλτι για να επικρατήσει της Τσέλσι με 5-4. Δύο γκολ ο Σαντιό Μανέ, «μοιραίος» για τους «Μπλε» ο Τάμι Άμπραχαμ!
Έτσι στο «Vodafone Park» της Κωνσταντινούπολης, η «αρμάδα» του Γιούργκεν Κλοπ έφερε στο Άνφιλντ το τέταρτο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην Ιστορία της!
Στο πρώτο ημίχρονο οι "Ρεντς" ξεκίνησαν δυναμικά αλλά τελικά, στο 36' ο Ζιρού με πανέμορφο πλασέ, μετά από ασίστ του Πούλισιτς, έκανε το 0-1 για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Στο δεύτερο 45λεπτο η Λίβερπουλ ήταν ξανά αυτή που μπήκε «φουριόζα» και στο 48', μετά από αδράνεια στην άμυνα των αντιπάλων, με τον Μανέ ισοφάρισε σε 1-1. Μετά την ισοφάριση οι δύο ομάδες έριξαν κάπως το «τέμπο» του ματς αλλά ευκαιρίες υπήρχαν, με κύρια του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο 74', ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ύστερα από ασταθή απόκρουση του Κέπα σε σουτ του Σαλάχ. Το 1-1 δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.
Παράταση η οποία δεν ήταν αρκετή για να «λύσει» τις διαφορές των δύο αυτών ομάδων. Στο 95' ο Σάντιο Μανέ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα έκανε το 2-1, όμως οι Λονδρέζοι «απάντησαν» άμεσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο έξι λεπτά αργότερα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Σκορ το οποίο οι δύο τερματοφύλακες υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους, στέλνοντας τον απίστευτο αυτόν αγώνα στην διαδικασία των πέναλτι.
Διαδικασία στην οποία ο «ήρωας» της βραδιάς έγινε ο τερματοφύλακας, Άντριαν, ενώ ο «μοιραίος» της Τσέλσι ο Άμπραχαμ. Ο γκολκίπερ της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ απέκρουσε το πέναλτι του νεαρού επιθετικού και με σκορ 5-4 πανηγυρίζει την κατάκτηση του φετινού Σούπερ Καπ Ευρώπης! Από πλευράς νικητών, εύστοχοι ήταν οι Φιρμίνο, Φαμπίνιο, Οριγκί, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Σαλάχ, ενώ από πλευράς ηττημένων οι Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ, Μάουντ και Έμερσον.
Έτσι, η Λίβερπουλ έφτασε στις τέσσερις κατακτήσεις Σούπερ Καπ στην Ιστορία της, μετά απ' αυτές του 1977, 2001 και 2005, ενώ η Τσέλσι παρέμεινε στο ένα τρόπαιο το οποίο και είχε κατακτήσει το 1998.