Δέος για το άγαλμα του Κρόιφ στο Καμπ Νου!

Η Μπαρσελόνα είναι ένας σύλλογος ο οποίος έχει αποδείξει ότι ξέρει να αναγνωρίζει αξίες και να τιμάει τους ανθρώπους που έγραψαν Ιστορία με την φανέλα της.
Ο Γιόχαν Κρόιφ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος με την προσφορά του τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, άλλαξε άρδην την Ιστορία των "Μπλαουγκράνα". Το άγαλμα του "Ιπτάμενου Ολλανδού", ενός θρύλου του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, βρίσκεται πλέον έξω από το γήπεδο όπου μεγαλούργησε και εκεί θα μείνει για πάντα, κοντά στο άγαλμα ενός άλλου θρύλου της Μπάρτσα, του Λαντισλάο Κουμπάλα.
Ο Άγιαξ έδωσε το όνομα του Κρόιφ στο γήπεδό του και πλέον ήρθε η αναγνώριση σε αυτή την σπουδαία προσωπικότητα και στην Καταλωνία.
Στην μυθική του καριέρα με τους αναρίθμητους τίτλους, ο Κρόιφ ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης 3 φορές ως ποδοσφαιριστής του Άγιαξ και μία ως προπονητής της Μπαρσελόνα, ενώ κατέκτησε και 3 "Χρυσές Μπάλες"!
Η Μπαρσελόνα δεν έχει ξεχάσει ποτέ τον μύθο Γιόχαν Κρόιφ και αυτό απέδειξε για ακόμη μια φορά, παρουσιάζοντας την Δευτέρα, παρουσία της οικογένειάς του, ένα υπέροχο άγαλμα προς τιμήν του έξω από το Καμπ Νου.
Η σπουδαία προσφορά του στο σύλλογο όμως δεν είναι μόνο αγωνιστική, αλλά και κοινωνική, συμβολίζοντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο το «Mès Que Un Club». Άλλωστε, ήταν ένας από τους ελάχιστους που τόλμησαν να φέρουν αντίσταση στο δικτάτορα της Ισπανίας και ευεργέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Φρανσίσκο Φράνκο, βαφτίζοντας τον γιό του Ζόρντι, αντί για Χόρχε όπως επιβαλλόταν τότε στην Ισπανία.
«Αυτό το άγαλμα θα θυμίζει πάντα ποιος ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ και τι πρέσβευε. Ο Κρόιφ είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ιστορίας και των συναισθημάτων μας», είπε ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, σε μία κίνηση κρατά στην αιωνιότητα τον θρυλικό Ολλανδό.